City huurling Bytyqi dit seizoen niet meer in actie voor Cambuur

City huurling Bytyqi dit seizoen niet meer in actie voor Cambuur

3 maart 2015

 

Manchester City huurling Sinan Bytyqi komt niet meer in actie voor SC Cambuur. De twintigjarige Oostenrijker heeft zijn voorste kruisband in de rechterknie afgescheurd, dat meldt Cambuur op de eigen website. Er is dinsdagochtend een MRI-scan gemaakt waaruit de zware blessure blijkt.

Cambuur won afgelopen weekeinde met 1-0 van Heracles, maar de wedstrijd zat er na 23 minuten al weer op voor Bytyqi. De aanvallende middenvelder annex vleugelspits kreeg de voorkeur boven Daniël de Ridder op de linkerflank. “Hij heeft namens City op die plek een aantal geweldige wedstrijden gespeeld”, was de beredenering van trainer Henk de Jong..

Het waren de laatste minuten van Bytyqi voor Cambuur, want de Friese middenmoter huurt hem tot het eind van dit seizoen van Manchester City. De jeugdinternational van Oostenrijk werd in januari gestrikt als vervanger van Albert Rusnák, die in de eerste seizoenshelft namens City op huurbasis in Leeuwarden voetbalde en in de winterse transferperiode naar FC Groningen vertrok. Bytyqi speelde in totaal acht duels voor Cambuur.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie