In Ajax, Cerny

17 september 2018

 

Cerny moest er lang op wachten, bijna 11 maanden om precies te zijn, maar hij heeft maandagavond voor het eerst na zijn voorste kruisbandblessure weer minuten gemaakt in het profvoetbal. De Tsjech deed één helft mee in het duel in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong Ajax tegen Helmond Sport (2-0).

De gelukkige buitenspeler stond na het duel met een glimlach van oor tot oor voor de camera van Ajax TV. “Dit voelt heel fijn. Ik heb het lang zonder dit gevoel moeten doen, maar dit is geweldig. Ik had niet heel erge zenuwen, maar had gisteravond wel het gevoel dat ik lang niet meer had gehad. Ik kan nu weer zeggen dat ik helemaal terug ben.”

De 20-jarige Cerny deed 45 minuten mee en was in de rust al behoorlijk gesloopt. “Het was zwaar. Ik had het niet zo zwaar verwacht. Maar het is heerlijk en fijn dat ik hier weer mocht zijn. Ik ben vrij in mijn hoofd en wilde vanavond vooral genieten, want ik had dit zo erg gemist. Het genieten is gelukt. Veel dingen moeten weer automatismen worden, maar vanavond voelde ik me heel goed.”

Recente artikelen

Laat een reactie achter

0