Bodde: "Ik voel me sterker dan ooit"

Bodde: "Ik voel me sterker dan ooit"

24 november 2008

 

Ferrie Bodde kijkt ondanks zijn zware blessure met veel vertrouwen naar de toekomst. De middenvelder scheurde zijn kruisbanden net op het moment dat een overstap naar de Premier League zeer waarschijnlijk leek.

De 26-jarige speler van Swansea City werd recent veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar de hoogste afdeling van het Engelse voetbal. In de wedstrijd tegen Birmingham City liep de middenvelder echter een blessure op aan zijn voorste kruisbanden en beschadigde hij zijn meniscus.

De middenvelder moet waarschijnlijk minimaal zes maanden revalideren. Hij keek nog even terug naar het ‘fatale’ moment. “Er valt een bal achter onze verdediging. De spits van Birmingham sprint en ik probeer hem in te halen. Net op het moment dat ik een schouderduw wil geven, duwt hij in mijn rug. Ik kom raar terecht, mijn linkerbeen klapt naar binnen. Toen hoorde ik het kraken”, aldus Bodde tegenover AD/Sportwereld.

De revalidatie zal plaatsvinden in Nederland. De middenvelder kijkt met vertouwen naar de komende periode. “Ik voel me sterker dan ooit. De laatste paar weken ging het echt super. We speelden laatst drie duels in zes dagen. Natuurlijk krijg ik straks nog moeilijke momenten en de weg zal nog lang zijn, maar ik ben sterk, fit en positief.”

Voor de blessure was er veel belangstelling vanuit de Premier League voor de Nederlander. Een eventuele transfer is nu even niet meer het belangrijkste in het voetballeven van Bodde. “Natuurlijk hoop ik ooit in de Premier League terecht te komen, maar ik ben niet bezig met andere clubs. Mijn doel is fit worden. En als je goed bent komen ze uiteindelijk toch wel. Ze houden je in de gaten. Kijk naar Ruud van Nistelrooy die van PSV naar Manchester United zou gaan en kort voor zijn transfer ook zijn kruisbanden scheurde. Een jaar later kwam Manchester United toch weer.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops