Aston Villa spits en doelman scheuren kruisband in dezelfde wedstrijd

Aston Villa spits en doelman scheuren kruisband in dezelfde wedstrijd

3 januari 2020

 

Dramatisch nieuws voor Tom Heaton en Spits Wesley Moraes bij Aston Villa. De rest van het seizoen moet de club uit Birmingham het doen zonder hun twee belangrijke krachten. Woensdag, op nieuwjaarsdag, won Aston Villa de uitwedstrijd bij Burnley met 2-1 maar er werd ook direct gevreesd voor twee zware blessures, en dat blijkt helaas waarheid te zijn geworden. Zowel doelman Tom Heaton (33) en spits Wesley Moraes (23) liepen allebei een zware blessure op in deze wedstrijd.

De Braziliaanse spits Wesley Moraes maakte in Burnley zijn vijfde goal in 21 competitieduels voor Aston Villa, maar moest per brancard de wedstrijd verlaten in de 71ste minuut. Wesley werd hard onderuit geveegd door Burnley-aanvoerder Ben Mee en scheurde de voorste kruisband in zijn rechterknie af.

Nadat de Engelse doelman Tom Heaton verkeerd neerkwam bij een landing na een redding op het schot van spits Chris Wood moest Heaton in de 85ste minuut ook de wedstrijd verlaten per brancard. De doelman heeft zijn voorste kruisband ook afgescheurd.

In de strijd tegen degradatie moet de promovendus het de komende maanden dus doen zonder dit tweetal. Wesley kwam afgelopen zomer voor een recordbedrag voor Aston Villa, 25 miljoen euro, over van Club Brugge en Heaton voor 9 miljoen euro van Burnley.

“Ze zijn twee sleutelspelers voor ons. We hebben 5 wedstrijden in 16 dagen gespeeld en er komen er nog 7 aan in januari”, vertelt Villa coach Dean Smith.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie