Assistent-trainer Willem II "D'n Beitel" scheurt kruisband tijdens training

Assistent-trainer Willem II "D'n Beitel" scheurt kruisband tijdens training

21 februari 2013

 

Slecht nieuwes voor John Feskens, hij zal vrijdagavond tijdens het duel met NEC Nijmegen niet op de bank zitten. De assistent-trainer van Willem II scheurde namelijk dinsdag tijdens de training van de Tilburgers zijn kruisband af en zal vrijdag een kijkoperatie ondergaan.

Feskens, recordhouder aantal wedstrijden bij Willem II, nam tijdens de dinsdagtraining bij een partijspelletje de plek in van Mitchell Piqué nadat de verdediger onwel was geworden en naar het ziekenhuis was gebracht.

Tijdens het partijtje scheurde Feskens de kruisband in een van zijn knieën af. “Tien jaar geleden had ik al een scheurtje in die band opgelopen. Toen zei de arts al dat-ie nog wel een keer helemaal kon afscheuren. Dat is nu dus gebeurd”, aldus d’n Beitel in gesprek met het Brabants Dagblad. “Vlak voordat ik door m’n knie zakte, had ik een tik op mijn kuitbeen gehad van Auré (spits Joachim, red.). Ik denk dat dat er wel mee te maken had”, besloot Feskens.

Omdat het vermoeden bestaat dat ook de meniscus is aangetast, krijgt Feskens vrijdag een kijkoperatie. “Als er dan letsel is aan die meniscus, dan kunnen ze dat meteen herstellen. En ze kijken meteen of het zin heeft om me nog een keer aan die kruisband te opereren of dat ik het gewoon zonder dat ding moet doen verder. Ach, als ik nog een partijtje kan tennissen dan is het voor mij al goed.”

Feskens bekijkt Willem II – NEC thuis op de bank op eredivisie live. “Het is een dagbehandeling. Ik weet nog niet hoe laat, maar als die wedstrijd begint hoop ik toch zeker thuis te zijn.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie