Marco Asensio scheurt voorste kruisband

24 juli 2019

Slecht nieuws voor Marco Asensio. De aanvaller van Real Madrid heeft zijn voorste kruisband afgescheurd van zijn linkerknie, dat bevestigt Real Madrid om hun website. Hierdoor lijkt zijn seizoen er al op te zitten voor Asensio. De aanvaller van Real Madrid verliet gisteren avond tijdens de oefenwedstrijd tegen Arsenal per brancard het veld na een blessure aan zijn knie en het zag er direct slecht uit.

In de tweede helft van het duel om de International Champions Cup-duel raakte de 23-jarige Spanjaard geblesseerd aan zijn knie na een duel met Aubameyang. De schrik was direct groot bij Real Madrid. De Spaans International verliet het veld per brancard, met de handen voor zijn ogen.

In de Spaanse media werd direct gevreesd voor een kruisbandblessure. Real Madrid-coach Zinedine Zidane was bezorgd na de wedstrijd. ‘Hopelijk valt het mee, maar we zijn bezorgd, ja. Hij is direct naar het ziekenhuis gegaan voor tests en het ziet er slecht uit. Dit is een grote tik voor ons, we zijn aangeslagen’, aldus de Real Madrid-coach tegen AS.

Asensio viel juist sterk in tegen Arsenal. Gareth Bale scoorde vroeg in de tweede helft en Asensio maakte even later zelf de 2-2. Real Madrid won het oefenduel na strafschoppen.