Andrej Rendla opnieuw ernstig geblesseerd

Andrej Rendla opnieuw ernstig geblesseerd

22 november 2011

 

Middenvelder/aanvaller Andrej Rendla van FC Twente is opnieuw ernstig geblesseerd geraakt. De Slowaak, die in actie kwam met de beloften van FC Twente tegen ADO Den Haag, ging halverwege de eerste helft bij een duel om de bal onderuit. De schreeuw die volgde, gaf al aan dat Rendla besefte dat het opnieuw flink mis was. Nader onderzoek in het ziekenhuis zal uitsluitsel moeten brengen, maar voor een ernstige knieblessure wordt gevreesd.

De loopbaan van de getalenteerde middenvelder is tot dusver een aaneenschakeling van blessures. In januari 2008 liep Rendla een blessure op aan zijn kruisband in een duel met de beloften van FC Groningen, wat hem voor een langdurige periode uitschakelde. Toen hij weer fit was, sloeg het noodlot opnieuw toe. Hij moest nogmaals aan zijn kruisband geopereerd worden, waardoor hij het gehele seizoen 2008/2009 uit de roulatie was. Na een langdurig herstel leek de talentvolle speler dit seizoen op weg eindelijk zijn belofte in te gaan lossen. Juist om die reden besloot FC Twente afgelopen week het contract met de Slowaak te verlengen tot 2015.

FC Twente trainer Co Adriaanse uitte zijn angst over de blessure: ‘Het ziet er op het eerste gezicht niet goed uit, het was dezelfde knie als de vorige twee keer. Ik ben bang dat wanneer het een vergelijkbare blessure is, het opnieuw een lange weg terug wordt voor Rendla. Dat terwijl hij juist goed op weg was en dicht tegen het eerste elftal aan zat.’

UPDATE
22 november 2011

De blessure die Andrej Rendla maandag opliep blijkt zwaar. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de 21-jarige aanvaller de voorste kruisband in zijn linkerknie heeft afgescheurd.

Het herstel zal zes tot negen maanden in beslag nemen. De 21-jarige Slowaak was juist op de weg terug van een slepende knieblessure. “Dit is heel tragisch. Vooral omdat het Andrej’s derde zware knieblessure is. Er wacht hem nu een lange periode van revalideren. Mentaal zal dit veel van hem vergen”, aldus trainer Adriaanse op de website van de club.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon