Afgescheurde kruisband zet Andreasen zes tot negen maanden buitenspel

Afgescheurde kruisband zet Andreasen zes tot negen maanden buitenspel

27 september 2012

 

Leon Andreasen is dinsdag opnieuw zwaar geblesseerd geraakt. De middenvelder van Hannover 96 bleef in een duel met Kiyotake steken in het gras en scheurde daarbij de kruisbanden in zijn rechterknie. Zijn carrière is opnieuw in gevaar.  Een nieuwe klap voor de Deen, die onlangs een periode van twee jaar vol blessureleed afsloot.

Hannover was in eigen huis met 4-1 te sterk voor FC Nürnberg, na afloop hadden maar weinig mensen oog voor dat resultaat. De hamvraag was de fysieke toestand waarin Andreasen verkeerde. Twee dagen later is er slecht nieuws voor de opponent van FC Twente in de groepsfase van de Europa League. Een afgescheurde kruisband zet Andreasen zes tot negen maanden buitenspel, de Deen moet zelfs vrezen voor zijn loopbaan.
Door eerdere knieblessures kan de kwetsuur die Andreasen tegen Nürnberg opliep nog weleens voor onherstelbare schade in het gewricht zorgen, vreest Hannover. Andreasen zal voorlopig niet naar de muziek van Coldplay willen luisteren. Na een drukbezocht concert van de Britse band moest een deel van het veld in Hannover worden vervangen, precies op dat gedeelte voltrok zich het persoonlijke drama.
“We moeten erg vrezen voor Leon”, reageerde een teleurgestelde Mirko Slomka, trainer van Hannover, na afloop. De 29-jarige Deens international was bezig aan een prima seizoen.
Brute pech dus voor Andreasen die alle ellende zag beginnen in 2010, voor de start van het WK in Zuid-Afrika: hij werd met liesklachten opgenomen in een pijnkliniek. Er werd een diagnose gesteld, maar een geschikte behandeling werd er maandenlang niet gevonden. De ene operatie na de andere mislukte. “Ik zei tegen mijn dokter: ‘snij me maar open als het op deze manier maar drie maanden zal duren’.”

Andreasen trok in september 2011 voor een laatste opninie naar Denemarken en werd daar wél met succes geopereerd. De middenvelder herstelde wonderwel en maakte begin dit seizoen zijn wederoptreden bij Hannover én bij de nationale ploeg. “De mooiste momenten in mijn leven”, klonk het. Tot het dinsdag weerom foutliep…
Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie