Adam Sarota ontvangt staande ovatie: ‘Kippenvel bij mijn rentree’

Adam Sarota ontvangt staande ovatie: ‘Kippenvel bij mijn rentree’

9 december 2013

 

Ruim tien maanden kon Adam Sarota geen wedstrijden spelen, maar vrijdag vierde de middenvelder van FC Utrecht zijn rentree tegen NEC (2-0). De Australiër kreeg een staande ovatie van het publiek. “Kippenvel”.

Eind januari 2013 scheurde Sarota een kruisband af in de wedstrijd tegen Willem II. “Mijn rentree is al met al sneller gekomen dan ik had verwacht”, zegt hij op de website van Sport-Promotion. “Dat dit moment nu al is gekomen, was een geweldige opsteker voor mij. Ik had pas twee keer met Jong Utrecht meegedaan en nu al in het eerste. Prachtig.”

Enkele weken geleden werd hij door de medische staf fit verklaard, waarna hij op 25 november een half uur meespeelde met Jong Utrecht tegen Jong Sparta (lees hier meer). Afgelopen maandag deed hij een uur mee tegen de beloften van Willem II.

Landgenoot Tommy Oar maakte in de 65e minuut plaats voor Sarota, die een staande ovatie van het FC Utrecht-publiek kreeg. “Toen ik het veld inkwam, kreeg ik echt kippenvel. En toen de supporters daarna ook nog mijn naam scandeerden, was het gevoel helemaal overweldigend. Daaruit sprak enorm veel waardering.”

Rob Alflen, de assistent van Jan Wouters, was afgelopen donderdag naar Sarota toegekomen met de mededeling dat hij bij de wedstrijdselectie zou zitten. ,,De coaches waren erg tevreden over mijn inbreng op de trainingen’’, aldus de Australiër. ,,Dat is natuurlijk geweldig om te horen. Ik ben ook erg blij dat ik in zo’n korte tijd al zoveel progressie heb geboekt.’’

FC Utrecht deed Sarota tijdens het revalideren een nieuwe aanbieding voor vier jaar, die de middenvelder ondertekende. “De manier waarop er gereageerd is op mijn rentree geeft wel aan dat ik de juiste keuze heb gemaakt om langer bij Utrecht te blijven. Het vertrouwen dat ik van club én supporters krijg, doet me enorm goed.”

“Meer dan negen maanden revalideren is lang en dan snak je op een gegeven moment weer naar het moment dat je weer kan voetballen. Dan is het natuurlijk geweldig om met een staande ovatie ontvangen te worden”, aldus een trotse Sarota.

Sarota verheugt zich op de komende maanden, waarin hij weer van grote waarde wil zijn voor FC Utrecht, dat na een matige competitiestart inmiddels is opgeklommen naar de subtop van de Eredivisie. Sarota tot slot: ,,Voor mij persoonlijk is het ook erg belangrijk dat ik veel aan spelen toe kom, want het WK komt snel dichterbij. Ik hoop dat ik nog kans maak om een plaats in de selectie van het nationale team af te dwingen. Dat toernooi begint ook steeds meer te leven, zeker nu de loting bekend is en blijkt dat wij in een poule zitten met onder andere Spanje en Nederland. Het lijkt me echt geweldig om er in Brazilië bij te zijn. Maar eerst moet ik bij Utrecht naar mijn oude niveau toegroeien.’’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie