Zweedse held Jakob Johansson dreigt WK te missen

Zweedse held Jakob Johansson dreigt WK te missen

14 november 2017

 

Het WK staat op de tocht voor Jakob Johansson. Vandaag wees onderzoek uit dat Johansson zijn voorste kruisband heeft gescheurd. De uiteindelijk gevierde man voor Zweden zal gemengde gevoelens hebben overgehouden aan de Zweedse feestavond in Milaan.

De 27-jarige Johansson was de held van de play-offs tegen Italië. In de eerste wedstrijd werd de speler van AEK Athene de matchwinner in Solna, waar Zweden dankzij zijn treffer dus met 1-0 won. In San Siro bleef het maandag 0-0 dus bleek die marge genoeg voor een WK-ticket voor Zweden.

Voor Johansson was die return in Italië al na twintig minuten voorbij. Een ongelukkige actie op het middenveld bezorgde hem een zware knieblessure.
‘Het is verschrikkelijk voor hem. We lijden met hem mee’, zei bondscoach Janne Andersson een dag na de wedstrijd. ‘Een kruisbandblessure kost zes maanden. Het zal krap worden.’

“Het is verschrikkelijk, daar wil ik niet eens aan denken”, reageert aanvaller Marcus Berg. En verdediger Andreas Granqvist: “In de kleedkamer hebben we direct zijn shirt gepakt, dat voorzien met onze handtekeningen en hem veel beterschap toegewenst. Het is de enige smet op de dag. Andersson is fantastisch voor ons geweest, heeft veel voor ons gedaan. We hopen dat het niet serieus is, maar het zag er niet goed uit.”

“We hebben na natuurlijk ook aan Jakob gedacht”, voegt rechtsback Mikael Lustig eraan toe. “Het zag er niet goed uit. Ik denk dat iedereen hem eeuwig dankbaar zal zijn voor wat hij voor ons heeft gedaan. Hij scoorde in de eerste wedstrijd tegen Italië en heeft ons dus naar het WK geschoten. Dat zal hij ook mee in zijn graf nemen.” Middenvelder Viktor Claesson: “Ongelooflijk jammer, het zag er niet best uit. Het is daarom maar goed dat hij degene is die het enige doelpunt heeft gemaakt…”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie