Zware knieblessure Zakaria Labyad

Zware knieblessure Zakaria Labyad

12 april 2022

Zakaria Labyad heeft afgelopen week tijdens de training een zware knieblessure opgelopen aan zijn rechterknie en zal niet meer in actie komen voor Ajax. Labyad ondergaat binnenkort een operatie en zal de komenden maanden moeten gaan revalideren. Het is nog niet duidelijk hoelang hij uit de roulatie is.

Op de clubsite vertelt Labyad dat hij ondanks de tegenslag positief blijft. “Ik word binnenkort geopereerd en daarna ga ik hard werken aan mijn herstel. Ik hoop zo spoedig mogelijk weer terug te keren op de velden.”

Het is voor de 29-jarige Labyad uitgesloten dan hij nog voor Ajax in actie is gekomen. Het aflopende contract van de aanvallende middenvelder is eind vorige maand formeel opgezegd. De oud-speler van onder meer PSV, Utrecht en Vitesse kan na zijn revalidatie transfervrij op zoek naar een andere club.

Labyad kwam dit seizoen, mede door blessures, slechts twee keer in actie voor Ajax. Het seizoen ervoor was hij nog goed voor vijf goals en vijf assists in de eredivisie. Hij speelde tot nu toe 54 officiële duels voor Ajax. De zesvoudig Marokkaans international werd in 2018 overgenomen van FC Utrecht.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband