Zware knieblessure voor Donny van de Beek

Zware knieblessure voor Donny van de Beek

13 januari 2023

UPDATE

Donny van de Beek zal dit seizoen niet meer in actie komen, zo liet Erik ten Hag weten op een persconferentie van vrijdag. “Van de Beek zal de rest van het seizoen moeten missen”, zegt Ten Hag over zijn speler. “Het is pijnlijk als je een nare blessure oploopt midden in het seizoen. Hij zal terug zijn voor het begin van het voorseizoen. Ten Hag zei verder dat Van de Beek niet zijn voorste kruisband had gescheurd.

[Ten Hag said Van de Beek had not ruptured his anterior cruciate ligament: “Yes, it is his knee. On the long-term, it is looking really good, he will be back for the start of pre-season. The rest of the season he is out.]

 

Donny van de Beek heeft vrijdag voor het eerst van zich laten horen na het tragische nieuws over zijn blessure. Hij heeft een operatie ondergaan aan zijn rechterknie zo is te zien op de foto.
“Ik ben enorm teleurgesteld dat het seizoen voorbij is voor mij”, laat Van de Beek weten via zijn Instagram. “Na een succesvolle operatie is het nu tijd om te beginnen aan mijn revalidatie en ik ga er alles aan doen om sterker terug te komen voor de club. Bedankt voor alle lieve berichten die ik heb ontvangen, dat betekent erg veel voor mij en voor mijn familie.”

 

In Engeland werd er direct na de wedstrijd al gevreesd voor een zware knieblessure voor Donny van de Beek. Tijdens de wedstrijd van Manchester United tegen Bournemouth (3-0 winst) viel de middenvelder vlak voor rust geblesseerd uit. Van de Beek werd werd hard geraakt op zijn been door de inglijdende ex-Feyenoorder Marcos Senesi. Van de Beek, die voor het eerst in twee maanden weer in de basis was begonnen bij Manchester United, gilde het uit van de pijn en moest vervangen worden.

Ten Hag, trainer van Man United, zei direct na de wedstrijd tegen MUTV het volgende: “We moeten wachten om de juiste diagnose te kunnen stellen, maar het ziet er niet goed uit. Wat er met Donny is gebeurd, is in de eerste plaats slecht voor Donny, maar ook slecht nieuws voor Manchester United.”

Van de Beek mocht tegen Bournemouth van Ten Hag weer eens aan de aftrap verschijnen. Het was pas zijn tweede basisplaats van dit seizoen in de Premier League. Sinds van de Beek in 2020 in Engeland speelt heeft hij al zes blessures gehad die hem langer dan twee weken aan de kant hielden. In zijn tijd bij het eerste van Ajax, die ongeveer vierenhalf jaar duurde, raakte hij maar twee keer geblesseerd en miste hij tussen oktober 2016 en maart 2020 hij maar twee eredivisiewedstrijden voor Ajax. De blessures die Van de Beek na 2020 kreeg, kwamen ook steeds op cruciale momenten. De negentienvoudig international moest het EK van vorig jaar aan zich voorbij laten gaan vanwege een liesblessure.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon