Zware knieblessure voor Ajacied Vaclav Cerny?

Zware knieblessure voor Ajacied Vaclav Cerny?

26 oktober 2017

 

Vaclav Cerny heeft waarschijnlijk een zware knieblessure opgelopen. De 20-jarige aanvaller viel woensdagavond uit in het gewonnen bekerduel met ASV De Dijk (1-4) in Volendam. Er is nog niets zeker, maar er bestaat vrees voor schade aan zijn kruisband van zijn rechterknie en dus een lange absentie.

Cerny ging in de tweede helft kermend van de pijn naar de grond, nadat hij zich verstapte op het Volendamse kunstgras. In de herhaling was duidelijk te zien dat de maker van de 0-4 door zijn knie knakte. De rechtsbuiten werd in tranen op een brancard naar de kleedkamer gedragen en werd vervangen door debutant Dennis Johnsen.
De vrees voor een zware blessure werd na afloop bewaarheid: Ajax stelt dat Cerny ‘naar het zich laat aanzien zwaar knieletsel’ heeft opgelopen.

Cerny verliet het Kras Stadion van FC Volendam op krukken en met een brace om zijn knie. De verwachting is dat Cerny de komende dagen aanvullende onderzoeken ondergaat. Mocht de vrees voor een kruisbandblessure ook uitkomen, dan is hij zes tot negen maanden uit de roulatie.

“Ik hoop dat het alleen zijn binnenband is, dan zijn we hem zes weken kwijt”, zei trainer Marcel Keizer na afloop tegen Ajax Life. “Maar het zag er slecht uit. Grote kans dat ik hoop tegen beter weten in. Het was pure pech. Vaclav gleed half weg en toen kwam zijn gewicht erop. Gleed hij maar weg. Of het kunstgras nog van invloed is geweest? Misschien was het ook op gras gebeurd, daar durf ik echt niets over te zeggen,” vervolgt de trainer.

“Dit is voor hem een drama, voor ons allemaal ook, maar voor hemzelf het meeste,” merkt Keizer op. “De groep was echt begaan met die jongen en informeerde in de kleedkamer eerst hoe het met hem was. Laten we hopen dat het meevalt, maar dit kan zomaar einde seizoen zijn.”
 

Tegen FOX Sports zei Marcel Keizer ook: “Ik heb er een heel slecht gevoel over. Ik zag het gebeuren en dacht: dit is pittig. We hopen op het beste, maar het ziet er niet best uit. Het is de komende dagen afwachten.”

Ajax won de wedstrijd tegen Tweede Divisionist De Dijk met 1-4 door doelpunten van Siem de Jong (twee), Frenkie de Jong en Cerny. Nabil El Gourari deed iets terug namens de amateurs.

Cerny kan dit seizoen niet rekenen op een basisplaats onder Keizer, maar maakt wel regelmatig zijn opwachting. De Tsjech deed tot dusver in acht officiële wedstrijden mee.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle