Zware knieblessure Gábor Horváth

Zware knieblessure Gábor Horváth

4 januari 2013

 

Gábor Horváth (27) lijkt zijn laatste wedstrijd voor ADO Den Haagte hebben gespeeld. De Hongaarse verdediger gaat een maandenlange revalidatie tegemoet omdat hij de voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd.

Horváth scheurde zijn kruisband  gedeeltelijk af in de openingswedstrijd tegen Vitesse op 12 augustus. Hij hield er een instabiel gevoel aan over ondanks dat hij zijn spieren rondom de kruisband goed aan het optrainen was. Inmiddels is er een nieuwe mri gemaakt en volgt er op 8 januari een operatie waarbij de kruisband wordt vervangen.

De verdediger, die in Den Haag over een aflopende verbintenis beschikt, zal naar zijn vaderland reizen om aldaar een operatie te ondergaan. Horváth is in Den Haag bezig aan zijn tweede seizoen na de vorige jaargang nog aan Videoton (de club waar ADO hem ook van kocht) te zijn uitgeleend.

Horváth kwam in Den Haag dit seizoen maar tot drie competitieduels. Die bijrol bracht hem er onlangs toe aan te geven bij gebrek aan speeltijd zijn heil elders te willen zoeken. Een dergelijke constructie zou beteken dat de Hongaar op 23 september in het gelijkspel tegen Ajax (1-1) zijn laatste wedstrijd voor ADO heeft gespeeld.
Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie