Zdenek Grygera (32) besluit loopbaan te beëindigen

Zdenek Grygera (32) besluit loopbaan te beëindigen

6 december 2012

 

De voorste kruisbandblessure die Oud-Ajacied Zdenek Grygera op 6 november 2011 opliep tegen Tottenham Hotspur heeft een einde gemaakt aan zijn carrière. Volgens Fulham-coach Martin Jol ziet de Tsjech geen kans meer op het hoogste niveau terug te keren.

Grygera (32) kwam in 2011 naar Fulham.  Hij speelde slechts vijf duels voor The Cottagers want al snel raakte hij ernstig geblesseerd aan zijn kruisband. Het contract van de voormalig Ajacied werd aan het eind van het seizoen niet verlengd, maar van Jol mocht hij bij The Cottagers blijven om te revalideren. Grygera hoopte een nieuwe verbintenis te verdienen, maar heeft nu besloten dat het tijd is om te stoppen.

“Grygera heeft me verteld dat hij stopt”, aldus Jol. “Hij blijft nog tot en met 15 december bij ons. Zoals het er nu naar uitziet, gaat hij met pensioen omdat hij eerst gezond en helemaal fit wil worden. Hij heeft wat problemen met zijn heup en knie.”

‘Hij was waarschijnlijk nooit meer op 100 procent gekomen, niet eens 90 procent zelfs, maar is het blijven proberen. Twee weken geleden speelde hij nog 10 minuten in een potje mee en moest hij stoppen. Dat was voor hem de druppel’, aldus Jol op de site van Sport1. 

Overigens heeft de verdediger zijn voetbalschoenen nog niet definitief opgeborgen. Jol sluit niet uit dat Grygera op een lager niveau gaat spelen in zijn geboorteland Tsjechië. ‘Misschien als hij zich in de zomer weer wat beter voelt, maar eerst wil hij weer fit worden.

Jol vindt het erg jammer dat het zo moest lopen voor Grygera.”Het is zonde en het was ook moeilijk voor hem, maar hij was erg realistisch”, vertelt de Nederlandse coach. “Hij wil fit zijn en niet in een rolstoel eindigen. Dat is wat hij zei en ik weet precies wat hij bedoelt.”

Grygera speelde achtereenvolgens voor Drnovice, Sparta Praag, Ajax, Juventus en Fulham. De verdediger kwam tevens 65 keer uit voor het nationale elftal van Tsjechië.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie