Wolfsburg-verdediger Jung scheurt kruisband

Wolfsburg-verdediger Jung scheurt kruisband

18 februari 2016

 

VfL Wolfsburg zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder verdediger Sebastian Jung. De 25-jarige Duitser blesseerde zich woensdagavond tijdens de CL-wedstrijd tegen AA Gent zwaar aan de knie.

“Jung liep een scheur aan de voorste kruisband in zijn linkerknie op en zal enkele maanden ontbreken op het veld”, liet de Bundesliga-club weten. De verdediger werd in blessuretijd van de eerste helft gewisseld in de Ghelamco Arena.


“Het is heel spijtig dat ‘Sebi’ nu uitvalt”, laat Wolfsburg-coach Dieter Hecking weten. “Hij liet de afgelopen weken zien dat hij belangrijk kon zijn voor het team.” Jung stond de laatste zes wedstrijden in de basis bij Wolfsburg.
Jung zelf kon zijn teleurstelling ook moeilijk verstoppen. “Ik had mij goed voorbereid op de tweede helft van het seizoen. Nu moet ik even bekomen van de schok. Maar ik ga hard werken om zo snel mogelijk opnieuw op het veld te staan.”
Wolfsburg kocht Jung in de zomer van 2014 voor 2,5 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Hij behaalde voorlopig één cap voor de Duitse nationale ploeg.
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon