WK voorbij voor Michael Owen

WK voorbij voor Michael Owen

21 juni 2006

Voor Michael Owen is het WK voorbij. De spits van het Engelse elftal viel in het laatste groepsduel met Zweden al na vier minuten krimpend van de pijn uit, nadat hij zijn knie had verdraaid.

Owen heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd, meldt de website van zijn club Newcastle United. De spits zal een scan ondergaan om de exacte schade vast te stellen. De verwachting is dat de 80-voudig international zo’n vijf tot zes maanden uit de roulatie zal zijn.
De 26-jarige aanvaller had net zijn rentree gemaakt, nadat hij op de laatste dag van het vorig jaar zijn voet had gebroken.
“Toen het gebeurde, wist ik meteen dat het mis was. Het was een klap om zo vroeg in het duel de blessure op te lopen. Verschrikkelijk om de jongens in Duitsland moet verlaten, maar ik ben ervan overtuigd dat ze op een goede manier zullen doorgaan, en met succes.”
Bondscoach Sven-Goran Eriksson, in de aanloop naar het toernooi al risico nam door de geblesseerde Wayne Rooney mee te nemen, heeft er nu een nieuw spitsenprobleem bij. “Het is een groot verlies voor het team”, gaf de Zweed toe. “Voor Owen zelf is het echter een nog groter drama.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie