Walcott scheurt kruisband en ziet WK aan zich voorbij gaan

Walcott scheurt kruisband en ziet WK aan zich voorbij gaan

6 januari 2014

 

Theo Walcott moet het WK in Brazilië van aankomende zomer aan zich voorbij laten gaan. De 24-jarige aanvaller heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie gescheurd en heeft minimaal zes maanden nodig om daarvan te herstellen.

Walcott liep de zware knieblessure zaterdag op tijdens de FA Cup wedstrijd van Arsenal tegen Tottenham Hotspur (2-0). Dat de rappe rechterspits per brancard van het veld ging, deed al vermoeden dat de kwetsuur ernstig was. Nu dat echt zo is, zullen The Gunners op zoek moeten naar een spits omdat ook Olivier Giroud en Nicklas Bendtner nog uit de roulatie zijn.

Trainer Arsene Wenger maakte zich na afloop niet al te veel zorgen over de ernst van de blessure, maar kreeg maandag dus slecht nieuws te horen.

Dat Walcott de rest van het seizoen en de daaropvolgende mondiale eindronde mist mag op zijn zachtst gezegd een flinke domper heten. De 36-voudige international wacht nog altijd op zijn eerste WK-optreden. Tijdens het WK 2006 zat hij op zeventienjarige leeftijd weliswaar bij de selectie, maar speelde hij geen minuut. In 2010 liet bondscoach Fabio Capello hem thuis.

Overigens vestigde Walcott zaterdag nog op een andere manier de aandacht door met een gebaar te reageren naar de fans van de aartsrivaal uit Noord-Londen, die de aanvaller bekogelden toen hij van het veld werd gedragen. De Engelse voetbalbond liet eerder op de avond al weten dat die gebaren zonder gevolgen blijven.

De 24-jarige Walcott kwam dit seizoen tot dertien competitieduels voor de koploper van de Premier League. De verwachting is dat de Londenaren nog deze maand de transfermarkt opgaan om een vervanger voor de vleugelspeler te halen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie