Walcott: "Het draait om 10 á 15 jaar, niet om zes maanden"

Walcott: "Het draait om 10 á 15 jaar, niet om zes maanden"

1 maart 2014 

 

Arsenal-aanvaller Theo Walcott moet deze zomer noodgedwongen het WK in Brazilië missen. De 24-jarige Engelsman liep in de stadsderby tegen Tottenham Hotspur een voorste kruisband blessure op en is als gevolg daarvan pas volgend seizoen weer inzetbaar.

Twee maanden later blikt de Engelsman in Daily Mail terug op die bewuste fase. “Dat kruisbandletsel ontdekte ik pas maandagochtend, toen ik de scan kreeg. Ik denk dat de adrenaline van de wedstrijd me er tot dat moment doorheen had gesleept. Ik hoorde een verhaal dat Giovanni van Bronckhorst de dag na zo’n blessure op de training verscheen en wilde meedoen. Ze moesten hem apart nemen en zeggen dat hij zijn kruisband had beschadigd en rust nodig had. Ik krijg nu vanuit de hele wereld bemoedigende berichten en succeswensen, dat doet me goed.”

Walcott heeft de eerste fase in het herstel inmiddels achter de rug. “De laatste dagen zijn goed verlopen. Ik mag weer zonder krukken lopen en de brace is eraf. Dat maakt het iets makkelijker want het had tijd nodig om weer normaal te lopen. Gelukkig is dat moment  nabij en op dit moment benader ik het week voor week. Als het WK begint, ben ik nog aan het revalideren. Ik meld me iedere dag bij Arsenal en ik hoop rond die tijd, als het WK van start gaat, wel weer sprintjes te kunnen trekken. En dat was niet het enige grote nieuws, want in de zomer komt er een baby aan. In drie jaar tijd is er veel gebeurd: getrouwd, een baby op komst en een enorme blessure”, aldus de ‘Gunner’.

“Die baby zorgt ervoor dat ik gewoon kan doorgaan met wat ik doe. Het is een gouden randje, denk ik. Misschien is het ook wel het lot. Veel voetballers moeten dit soort zaken missen, dus het houdt mij wel gefocust om gewoon door te blijven gaan. Ik moet nu spiermassa opbouwen, want ik ben wat gewicht kwijtgeraakt. Dat is niet zorgwekkend, het hoort erbij, maar ik moet het nu wel weer gaan opbouwen. Het is rot dat ik het WK mis met Engeland, maar daarna kom ik zo sterk als een tank terug”, besluit Walcott.

Walcott moest ook de voorgaande WK’s missen. “Aan die vorige blessure kon ik niets doen. Wat betreft het incident met Capello: ik wilde bewijzen dat ik goed genoeg was en het daaropvolgende jaar is dat gelukt. Het gaat om verschillende situaties. Veel spelers worden horendol van blessures. Helaas hoort dat ook bij dit vak.”

“Deze blessure creëert een beter mens en een sterker persoon. Het draait niet om deze zes maanden, maar om een periode van tien á vijftien jaar waarin ik wil spelen”, vertelde Walcott aan The Guardian. “Ik neem daarom geen risico. Niemand pusht me om eventueel toch speelklaar te zijn voor het WK (een Schotse arts beweerde enkele dagen later dat een herstel binnen vier maanden tot de mogelijkheden behoorde). Ik volg het advies van de club en dat is een goed besluit geweest. Het is rot dat ik het WK mis met Engeland, maar daarna kom ik zo sterk als een tank terug”, aldus een strijdvaardige Walcott.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie