Voorste kruisband blessure voor Donny Gorter

Voorste kruisband blessure voor Donny Gorter

16 december 2014

 

Donny Gorter komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor zijn club Aalborg BK. De 26-jarige linkspoot heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, dit maakte AZ dinsdag op de website bekend.

De verdediger, die door AZ wordt verhuurd aan de kampioen van Denemarken, liep de kwetsuur afgelopen donderdag op tijdens het bezoek aan Rio Ave in de groepsfase van de Europa League (2-0 verlies). Al na tien minuten moest de Nederlander naar de kant.

“Dit is extreem ongelukkig, het is al de achtste keer dat een van onze spelers een operatie nodig heeft, sinds we in mei kampioen werden”, zegt sportief directeur Allan Gaarde op de clubwebsite van Aalborg BK.
“Bovendien is Donny de derde speler met een kruisbandblessure, na Lukas Spalvis en Jakob Ahlmann. Boven alles is het voor Donny heel treurig, hij is een echte versterking gebleken. Hopelijk komt hij hier sterker uit”, aldus Gaarde.

ekstrabladet.dk || Foto: René Schütze

Gorter gaat spoedig onder het mes, waarna duidelijk wordt hoelang hij uit de roulatie is. De kans is groot dat Gorter pas in het nieuwe seizoen weer in actie kan komen.

AZ besloot Gorter eerder dit jaar op huurbasis naar Denemarken te laten vertrekken. Voor de oud-speler van NAC Breda was in Alkmaar geen belangrijke rol binnen het eerste elftal weggelegd. In het shirt van Aalborg kwam hij sinds de zomer negen keer in actie in de Deense competitie en was hij basisspeler in alle zes de groepsduels in de Europa League. In Groep J van dat toernooi finishten de Denen als tweede achter Dynamo Kiev, nog voor Steaua Boekarest en Rio Ave. Aalborg staat na zeventien wedstrijden op een zesde plek in de Superligaen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband