Vidic ligt op schema: "In juli weer fit"

Vidic ligt op schema: "In juli weer fit"

21 maart 2012

 

Nemanja Vidic ligt op schema wat betreft het herstel van zijn knieblessure. De 30-jarige centrumverdediger van Manchester United hoopt in juli weer volledig fit te zijn.

De Serviër liep op woensdag 7 december een zware knieblessure op in de Champions League-wedstrijd op bezoek bij FC Basel (2-1). Vidic scheurde toen zijn kruisband, maar verwacht er tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer bij te zijn. Dat zou betekenen dat hij er in de maand juli weer bij is. “Mijn herstel verloopt goed. Ik wist dat ik me op volgend seizoen moest richten en lig op schema. Ik hoop in juli weer te kunnen trainen”, zegt de international.

De oud-verdediger van Rode Ster Belgrado, Spartak Subotica (op huurbasis) en Spartak Moskou onderging vlak voor de jaarwisseling een medische ingreep. Normaal gesproken houdt een dergelijke operatie een voetballer zo’n zes tot negen maanden aan de kant.

De aanvoerder wordt dit seizoen nodig gemist bij United, dat ondanks de absentie van Vidic wel aan kop gaat in de Premier League met vier punten voorsprong op achtervolger Manchester City.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie