Victor Valdés scheurt voorste kruisband

Victor Valdés scheurt voorste kruisband

26 maart 2014

 

Victor Valdés heeft woensdag zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona gespeeld. De 32-jarige doelman scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie tijdens de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo (3-0). Valdés kwam in de 22e minuut verkeerd neer na een simpele vangbal en verdraaide zijn rechterknie.

Per brancard verliet de zwaar geëmotioneerde doelman het veld van Camp Nou. Uit onderzoek in het ziekenhuis kwam naar voren waar iedereen al voor vreesde: een gescheurde kruisband. Dat betekent dat Valdés een operatie moet ondergaan en zeker een half jaar aan de kant staat. De international, die onder meer het WK in Brazilië mist, had vorig jaar al aangegeven dat dit zijn laatste seizoen bij Barcelona zou zijn.

 

Martino
“Ik dacht dat we alle tegenslagen voor dit seizoen wel hadden gehad, maar nu dit weer”, aldus trainer Gerardo Martino. ‘Dit is een enorme klap voor Victor en voor ons. Dit betekent dat we als groep nog harder moeten knokken.” Tussentijds een extra doelman vastleggen is voor Martino geen optie. De oefenmeester heeft vertrouwen in zijn tweede sluitpost Sergio Pinto.

Zubizarreta
“Dit is enorm ongelukkig. Deze drie punten zijn heel duur”, reageerde technisch directeur en oud-doelman Andoni Zubizarreta. “Het uitvallen van Valdés doet ons veel pijn, hoewel Pinto heeft laten zien dat hij een uitstekende vervanger is.”

Pinto
Pinto zelf nam ook aangeslagen kennis van het nieuws van Valdés’ blessure, die tenminste zes maanden uit de roulatie is. “Dit is ontzettend treurig nieuws. Victor is mijn collega en vriend”, aldus de reservedoelman.

Alba
Verdediger Jordi Alba sluit zich aan bij Pinto. “Na deze overwinning hebben we niets te vieren. Dit nieuws is verschrikkelijk.”

De geboren Catalaan speelt al zijn hele carrière voor Barcelona en is sinds 2003 de vaste doelman. De doelman kwam in 1995 in de jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht terecht en maakte in 2002 zijn debuut in de hoofdmacht. Valdés won met ‘zijn’ club alle grote prijzen, waaronder drie keer de Champions League en zes landstitels. De sluitpost, die in het Spaanse nationale elftal in de schaduw staat van Iker Casillas, hoopte in stijl afscheid te nemen van Barcelona. Een mooi afscheid is Valdés echter niet gegund. Trainer Gerardo Martino zal in de laatste maanden van het seizoen een beroep moeten doen op José Manuel Pinto, de 38-jarige Spanjaard die al jarenlang de reservekeeper van Barça is. De ploeg van Martino doet nog volop mee om drie prijzen: de titel, Spaanse beker en de Champions League.

 
 
 
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle