Veel gescheurde voorste kruisbanden bij AS Roma

Veel gescheurde voorste kruisbanden bij AS Roma

28 oktober 2017

 

De afgelopen vier jaar heeft AS Roma opvallend veel voorste kruisband blessures bij de club. Rick Karsdorp is helaas niet de enige bij zijn club met een voorste kruisband reconstructie.

Dertien gescheurde voorste kruisbanden bij AS Roma sinds 2014! Dat is enorm veel. En wat het nog opvallender maakt is dat 9 voorste kruisband blessures hiervan tussen juni 2016 en november 2017 zijn opgelopen. Dus 9 in in 17 maanden!

2017

2016

2015

  • Eloi Capradossi (Italiaans -21 elftal)
  • Ezequiel Ponce
  • Lirim Kastrati

2014

 

Eén en dezelfde hoofdcoach kan niet aangewezen worden als ‘schuldige’: sinds 2014 stonden er drie trainers (Rudi Garcia, Luciano Spalletti en nu Eusebio Di Francesco) voor de groep die ieder hun eigen assistenten hadden. Ook het kunstgras kan de oorzaak niet zijn. Er lopen sinds de zomer van 2015 wel dezelfde fysieke trainers bij Roma rond. Wat kan de oorzaak zijn dat één club zoveel voorste kruisband blessures heeft?

 


 
 


 

In Italië is er momenteel, net als in Nederland, veel ophef over kruisband blessures. Na 10 speelrondes hebben inmiddels 6 spelers een voorste kruisband gescheurd.

Het gaat in Italië om:

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie