Vanzo scoort binnen 1 minuut bij rentree na 2 kruisbandblessures

Vanzo scoort binnen 1 minuut bij rentree na 2 kruisbandblessures

19 februari 2018

 

Floriano Vanzo, speler van Waasland-Beveren, maakte zondag eindelijk zijn rentree na twee voorste kruisband blessures in het eerste elftal. Na ruim 15 maanden revalideren mocht Vanzo in de competitie wedstrijd tegen Moeskroen invallen. Vanzo scoorde binnen één minuut nadat hij als invaller in het veld kwam de 2-1 en waarmee hij zijn club op voorsprong bracht.

De 23-jarige Vanzo kon zijn emoties na de wedstrijd moeilijk wegstoppen. “Bijna de perfecte terugkeer”, zei hij. Bijna, want in de slotminuten maakte Moeskroen nog gelijk. “We hadden hier drie punten moeten pakken. Een bitter gevoel, want een goal incasseren op het einde is nooit plezant.”

Op zijn invalbeurt reageerde Vanzo alsvolgt: “Bij die goal flitste al miserie van het voorbije jaar door mijn hoofd. De blessure, het ongeluk, de offers die ik moest maken… Ik ben blij dat dat achter me ligt. Eindelijk terugkeren en zelfs scoren, dat is magnifiek.”

 

“Ik had ervan gedroomd om de winning goal te maken. Dat is spijtig genoeg net niet gelukt. Ik vertrek hier dus met een dubbel gevoel: blij met de goal, teleurgesteld door het punt.”

Waasland-Beveren schiet er niet veel mee op, maar blijft wel in de running op amper drie puntjes van play-off 1. Vanzo gelooft er alleszins nog in. “We zijn nog niet uitgeschakeld. Het blijft een doel van deze ambitieuze groep en zijn coach. Als we onze laatste drie matchen winnen, zullen we zien,” besloot hij.

Floriano Vanzo scheurde in november 2016 zijn voorste kruisband tijdens een training. In mei 2017, tijdens de revalidatie, ging het wederom weer mis en scheurde hij zijn kruisband opnieuw. Nu heeft hij zijn rentree dus gemaakt. Op een mooie manier!
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie