Vanheusden scheurt opnieuw voorste kruisband

Vanheusden scheurt opnieuw voorste kruisband

2 november 2020

 

Wat direct al gevreesd werd is maandagvoormiddag ook bevestigd: Zinho Vanheusden heeft de voorste kruisband in zijn rechterknie gescheurd. De aanvoerder van Standard Luik zal deze week nog geopereerd worden.

De 21-jarige Belgisch International meldde zich vanochtend in het Luikse ziekenhuis CHC voor onderzoek. Helaas voor de verdediger van Standard heeft het noodlot opnieuw voor hem toegeslagen.

Zinho Vanheusden verdraaide zondag in de 1e helft van de wedstrijd tegen KV Oostende zijn rechterknie. Na een luchtduel met KVO-spits Gueye kwam Vanheusden slecht neer. Meteen was duidelijk dat het ernstig was. Hij schreeuwde het meteen uit van de pijn. In het lege stadion ging het stemgeluid van de centrale verdediger door merg en been.

Vanheusden, die onlangs zijn eerste wedstrijd speelde voor de Rode Duivels, werd daarna afgevoerd op een brancard. De talentvolle verdediger is vastberaden om nog sterker terug te komen na deze nieuwe tegenslag.

Voor Vanheusden is het de tweede zware knieblessure in zijn nog prille voetbalcarrière zijn. Hij was eerder al het slachtoffer van een voorste kruisband blessure aan zijn knie in september 2017 toen hij nog voor Inter Milan speelde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon