Trappelende Van de Laak: 'Het gevoel dat ik een lange tijd heb gemist'

Trappelende Van de Laak: 'Het gevoel dat ik een lange tijd heb gemist'

24 november 2011

 

Koen van de Laak is er bijna helemaal klaar voor. De middenvelder van FC Groningen scheurde ongeveer een jaar geleden (3 december) in het competitieduel met Vitesse op uiterst ongelukkige wijze zijn voorste kruisband af, maar is inmiddels op de weg terug. Na de winterstop hoopt de aanvoerder van Groningen trainer Pieter Huistra weer van dienst te kunnen zijn.

Op de vraag hoe het voelt om zo dicht bij een rentree te zijn, is er uiteraard maar één antwoord mogelijk: “Geweldig natuurlijk. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar het gaat zeker de goede kant op. Ik ben weer volledig aan het meetrainen en heb daar veel plezier in. Het is een gevoel dat ik een heel lange tijd heb gemist”, aldus de dolblije Van de Laak.

Desondanks zal het voor Van de Laak nog lastig genoeg worden om zich terug te vechten in het elftal, aangezien de concurrentie groot is. “Nou, het wordt wel een hele klus om me weer in het elftal te spelen”, zo weet hij als geen ander. “Leandro Bacuna en Thomas Enevoldsen kunnen op dezelfde positie uit de voeten natuurlijk. Ik ben alleen nog niet zo bezig met een eventuele basisplaats. Eerst wil ik ervoor zorgen dat ik honderd procent fit word.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops