'Topknie' Bodde herstelt sneller dan verwacht

'Topknie' Bodde herstelt sneller dan verwacht

16 juli 2009

 

Ferrie Bodde kan naar verwachting eerder zijn rentree op het voetbalveld maken dan in eerste instantie gedacht werd. Dit werd duidelijk nadat de middenvelder van Swansea City zich voor een controle meldde in het ziekenhuis.

Bodde raakte in november van het afgelopen jaar zwaar geblesseerd aan zijn knie. Daardoor kwam hij dit seizoen slechts zeventien keer in actie voor The Swans. Waar eerder verwacht werd dat Bodde in september de kicksen weer onder mocht binden, kreeg de oud-speler van ADO Den Haag woensdag positief nieuws te horen.

Dokter Williams, tevens clubarts van Chelsea, was positief verrast over het snelle herstel van de kruisbanden van Bodde. De arts gaf de middenvelder te kennen dat hij over vier weken, 2,5 maand eerder dan verwacht, weer mag voetballen en betitelde het gewricht als een ‘topknie’.

Dit is niet alleen goed nieuws voor Bodde zelf, maar ook voor de verschillende Premier League-clubs die de middenvelder in het vizier hebben. Ondanks het feit dat Bodde het overgrote deel van het afgelopen seizoen moest missen, was er de afgelopen weken volop interesse voor de Nederlander.

Bolton Wanderers meldde zich verschillende malen in Swansea voor Bodde, maar zag tot twee keer toe een miljoenenbod van de hand gewezen worden door de club uit Wales. Ook Wigan Athletic zou een oogje hebben op de middenvelder.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie