Tom Brady: Succesvol na kruisband blessure

Tom Brady: Succesvol na kruisband blessure

Voorste kruisband letsel

Op 7 september 2008, in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Kansas City Chiefs, scheurde Tom Brady (3 augustus 1977) zijn voorste kruisband af van de linkerknie. De MVP (League’s Most Valuable Player) van 2007 werd hard getackeld door Bernard Pollard. Tom Brady wandelt daarna van het veld en als snel wordt duidelijk dat zijn voorste kruisband is afgescheurd. Einde seizoen voor Brady.

Op 6 oktober wordt Brady geopereerd. Dr. Neal S. ElAttrache voerde de voorste kruisband reconstructie uit in Kerlan-Jobe Orthopaedic Clinic in Los Angeles. Met behulp van de patella-graft (kniepees) werd de voorste kruisband gereconstrueerd.

 

Brady speelde in zijn rijke carrière 9x de Super Bowl en hij won er zes. Hij speelde dus 5 Super Bowls na zijn voorste kruisband blessure!

De 43-jarige Brady heeft nog nooit een play off wedstrijd gemist in zijn 21 jarige NFL carrière.

 • Brady speelde in het totaal 9x de Super Bowl (2001, 2003, 2004, 2007, 2011, 2015, 2017, 2018 & 2019)
 • Brady won de 6x de Super Bowl (2001, 2003, 2004, 2015, 2017 & 2019)
 • In de 5 Super Bowls die hij won, won hij 4x de “Super Bowl Most Valuable Player Award” (2001, 2003, 2015 & 2017).
 • Brady werd 3x benoemd tot “League’s Most Valuable Player”, in 2007 , 2010 & 2018.
 • Brady werd in 2007 en 2010 opgenomen in het First Team All-Pro (het hoogste all-star team) en in 2005 Second Team All-Pro. (het “reserve” All-start Team).
 • Brady werd in het totaal 12x uitgenodigd voor de Pro Bowl, een jaarlijks evenement waarbij de beste NFL spelers tegen elkaar spelen (2001, 2004, 2005, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016).
 • Brady werd in 2005 “Sports Illustrated Sportsman of the Year”.
 • Brady werd in 2004 & 2007 “Sporting News sportsman of the Year”.
 • In 2007 had Brady zijn beste jaar waarin hij 50 Touchdowns gooide en waarin de Patriots alle wedstrijden van het reguliere seizoen wonnen. In de Super Bowl waren de New York Giants uiteindelijk te sterk. Dit was de enige verloren wedstrijd van dit seizoen.

 

Februari 2021

Tom Brady gaat voor de tiende keer de Super Bowl spelen, dit keer met de Tampa Bay Buccaneers. Hij won er al zes met de Patriots en gaat nu dus voor nummer zeven. Het wordt voor de GOAT zijn zesde Super Bowl na zijn voorste kruisband blessure!


Hoe succesvol kan je zijn na je voorste kruisband revalidatie…?!

 

Op zondag 7 februari is het weer tijd voor de 55ste editie van de Super Bowl. De finale van het American Football, waar ieder jaar meer dan honderd miljoen mensen naar kijken. De succesvolle quarterback Tom Brady, hij wordt gezien als de beste quarterback ooit, doet ook dit jaar weer een gooi naar de titel, nu met Tampa Bay Buccaneers in de finale tegen Kansas City Chiefs.

 • Het is Super Bowl LV, omdat het de 55e Super Bowl in de geschiedenis is.
 • Kansas City Chiefs staat voor de vierde keer in de Super Bowl en won het kampioenschap in 1970 en 2020.
 • Tampa Bay Buccaneers staat voor de tweede keer in de Super Bowl en won het kampioenschap in 2003.
 • Kansas City Chiefs kan de eerste ploeg sinds New England Patriots in 2005 worden die de Super Bowl twee jaar op rij wint.
 • Tampa Bay Buccaneers is de eerste ploeg die de Super Bowl in eigen stadion speelt.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NFL (@nfl)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NFL (@nfl)

Februari 2019

Tom Brady heeft voor de zesde keer de Superbowl gewonnen en speelde zijn negende de Super Bowl met de New England Patriots. Het was voor de GOAT zijn vijfde Super Bowl na zijn voorste kruisband blessure!


Hoe succesvol kan je zijn na je voorste kruisband revalidatie…?!

 

Zondag 3 februari, de 53ste editie van de Super Bowl. De finale van het American Football, waar ieder jaar meer dan honderd miljoen mensen naar kijken.

Tom Brady is de eerste American footballer ooit die voor de zesde keer de Superbowl heeft gewonnen.  “Ongelooflijk, wat een jaar was dit voor ons”, zei Brady na de winst op Atlanta op Los Angeles Rams: 13-3. Aan stoppen denkt de 41-jarige quarterback van New England Patriots nog altijd niet. Nu Brady als eerste speler zes ringen binnen heeft, één meer dan Charles Haley, wil hij ook voor nummer zeven gaan. “Hier doe ik het allemaal voor’’, zei de quarterback van de Patriots terwijl de confetti tussen de feestende fans op hem neer dwarrelde. ,,Wie zou hier nou niet gemotiveerd door blijven?’’

Januari 2019

Tom Brady gaat voor de negende keer de Super Bowl spelen met de New England Patriots. Hij won er al vijf en gaat dus voor nummer zes. Het wordt voor de GOAT zijn vijfde Super Bowl na zijn voorste kruisband blessure!


Hoe succesvol kan je zijn na je voorste kruisband revalidatie…?!

 

Op zondag 3 februari is het weer tijd voor de 53ste editie van de Super Bowl. De finale van het American Football, waar ieder jaar meer dan honderd miljoen mensen naar kijken. De succesvolle quarterback Tom Brady (1977), hij wordt gezien als de beste quarterback ooit, doet ook dit jaar weer een gooi naar de titel met New England Patriots.

 

De Patriots versloegen in de finale van het AFC Championship Kansas City Chiefs met 37-31.

 

Tegenstander in de Super Bowl is Los Angeles Rams, dat won van New Orleans Saints in de finale van de NFC met 26-23 na overtime. Het is een herhaling van de strijd in 2002, toen wonnen de Patriots. De Rams stonden vier keer eerder in de finale van de Super Bowl en won deze één keer, in 2000.

Februari 2018

Tom Brady gaat voor de achtste keer de Super Bowl spelen met de New England Patriots. Hij won er al vijf en gaat dus voor nummer zes. Het wordt voor de GOAT zijn vierde Super Bowl na zijn voorste kruisband blessure!


Hoe succesvol kan je zijn na je voorste kruisband revalidatie…?!

 

Op zondag 4 februari is het weer tijd voor de 52ste editie van de Super Bowl. De finale van het American Football, waar ieder jaar meer dan honderd miljoen mensen naar kijken.

“De Pats gaan voor de derde titel in vier jaar en de zesde in totaal. En dat allemaal onder leiding van de ​GOAT​, de Greatest Of All Time: de 40-jarige quarterback Tom Brady.”

 

 

De succesvolle quarterback Tom Brady (1977), hij wordt gezien als de beste quarterback ooit, doet ook dit jaar weer een gooi naar de titel met New England Patriots. Het team van Brady gaat als favoriet en titelverdediger de finale tegemoet.

De Patriots versloegen in de finale van het AFC Championship Jacksonville Jaguars met 24-20. Brady had de eindpass in deze wedstrijd, ondanks een handblessure, voor een beslissende touchdown van Danny Amendola. De Patriots ontsnapten daardoor aan een nederlaag, want ze stonden in het vierde kwart met tien punten achter.

Tegenstander in de Super Bowl is Philadelphia Eagles, dat won van Minnesota Vikings met 38-7 in de finale van de NFC. De Eagles stonden in 2005 voor het laatst in de Super Bowl en verloren toen van de Patriots, die daarna ook nog de edities van 2015 en 2017 wonnen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie