Toch sprankje hoop voor onfortuinlijke FC Twente-aanvaller Andrej Rendla

Toch sprankje hoop voor onfortuinlijke FC Twente-aanvaller Andrej Rendla

21 november 2011

 

Er ligt toch nog een sprankje hoop voor een zeer onfortuinlijke speler van FC Twente. Hoewel Andrej Rendla (22) opnieuw een grote tegenslag heeft moeten incasseren, hoeft dat volgens medisch specialisten niet automatisch het einde van zijn loopbaan als profvoetballer te betekenen.

Gerenommeerde orthopedisch chirurgen uit België en Duitsland zien, op grond van verdergaande medische ontwikkelingen, toch nog mogelijkheden voor herstel van de onfortuinlijke FC Twente-speler. Dat meldt De Telegraaf. De artsen hebben de 22-jarige aanvaller uitgenodigd om die mogelijkheden te onderzoeken. Rendla scheurde op 21 november 2011 voor de 3e keer zijn voorste kruisband in zijn linkerknie. Bij Rendla werd in augustus in het Amerikaanse Vail door de befaamde chirurg Richard Steadman een kruisbandreconstructie uitgevoerd, maar die heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De Slowaak werd bij terugkeer in Nederland getroffen door een ontsteking in het kniegewricht, waarmee hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Uiteindelijk was de trieste conclusie dat de operatie in zijn geheel opnieuw moet worden uitgevoerd. Wat betekent dat Rendla een vierde zware kruisbandoperatie moet ondergaan. Ondanks aanvankelijke sombere prognoses is de Slowaak nu een sprankje hoop geboden. Als het kniegewricht tot rust is gekomen, zal de voormalige jeugdinternational verder worden onderzocht.

Rendla kwam in 2007 naar FC Twente. De aanvaller debuteerde al op 16-jarige leeftijd in de hoogste voetbalklasse van zijn land. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn opwachting in de hoofdmacht van FC Twente, waarin de teller door al het blessureleed zou blijven steken op vijf duels. In januari 2008 scheurde Rendla voor de eerste maal zijn kruisband, het begin van een lange lijdensweg met zijn knieën die tot op de dag van vandaag duurt. In het sezioen 2010/’11 werd hij nog verhuurd aan Heracles Almelo, waarvoor hij tien duels speelde. Zonder te scoren echter.

Als morele steun heeft FC Twente vorig jaar nog het contract van Rendla verlengd tot medio 2015. Zaakwaarnemer Jan van Baal is onder de indruk van de mentale kracht bij de aanvaller, vertelt hij in het landelijke dagblad. “Er zijn mensen die voor veel minder helemaal in de put zitten, maar Andrej blijft positief en dat is bewonderenswaardig.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon