The Return of 008

3 maart 2001

Vanavond  in de thuiswedstrijd van PSV tegen Roda JC is er wel een heel historisch moment: The return of the legend! Na 37 minuten vervangt Van Nistelrooy zijn ploeggenoot Eric Addo. Het stadion ging volledig uit zijn dak. Het warmlopen langs de zijlijn was al een genot, maar bij het betreden van het veld volgde onder luid gezang en geklap een staande ovatie. Een rilling over het lijf. 008 is back!

PSV heeft wel twee zeer dure punten laten liggen. In een uitverkocht Philips Stadion speelde PSV met 0-0 gelijk tegen Roda JC. Ruud van Nistelrooy maakte al in de 37ste minuut zijn rentree, hij verving verdediger Addo. Een paar minuten later kwam Roda JC met tien man te staan. Linksback Van Haaren moest van het veld na zijn tweede gele kaart. Opmerkelijk daarbij was dat de scheidsrechter hem zijn eerste gele kaart gaf voor een overtreding die niet door hem maar door ploeggenoot Luijpers gemaakt was.

PSV speelde dus de gehele tweede helft tegen 10 man, maar kon daar niet van profiteren. Kansen van Kezman, Van Nistelrooy, Bruggink, Rommedahl en De Jong gingen allemaal op de paal, de lat, net naast of werden goed gered door doelman Kalac. PSV wist zich in een matige wedstrijd genoeg kansen te creëren, maar liet het zelf liggen door onvoldoende scherp te zijn voor de goal.

PSV heeft nu 5 punten voorsprong op Feyenoord, maar de Rotterdammers hebben nog twee wedstrijden minder gespeeld dan PSV. Virtueel is Feyenoord dus weer leider en is de winst tegen de Rotterdammers van vorige week weer teniet gedaan. Morgen speelt Feyenoord uit tegen Vitesse.