Tegenslag voor Afellay tijdens revalidatie

Tegenslag voor Afellay tijdens revalidatie

7 september 2015

 

Vervelend nieuws voor Ibrahim Afellay en Stoke City. De middenvelder heeft te maken met een terugval in zijn herstel van een zware knieblessure.

De Oranje-international scheurde eind april tijdens een training zijn kruisband af waardoor hij zes tot negen maanden buitenspel staat. Het herstel van de blessure verloopt vooralsnog niet bepaald soepel, laat assistent-trainer Mark Bowen weten aan The Stoke Sentinel.

‘Er waren complicaties na de eerste operatie bij Ibrahim. Het duurt dan ook nog wel even voor we hem weer op het veld zien. Dat zal op zijn vroegst in december zijn. Hij wordt behandeld in Nederland en we hebben hem nog niet veel gezien’, vertelt Mark Bowen over de dertigjarige Afellay.

Afellay was vorig seizoen in de race om verkozen te worden tot Speler van het Jaar bij Stoke City. Hij was bezig met een sterk seizoen, waarin hij 36 duels speelde. Medio 2015 stapte hij over naar de Engelse middenmoter waar zijn contract na dit seizoen afloopt. Destijds wilde ook zijn oude club PSV hem inlijven, maar Ibi gaf de voorkeur aan een Engels avontuur.

In september 2011, toen hij bij FC Barcelona onder contract stond, was hij zo’n zeven maanden uit de roulatie met een gescheurde kruisband. Ook daarna bleef Afellay kwakkelen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie