Strootman scheurt kruisband en mist WK

Strootman scheurt kruisband en mist WK

10 maart 2014 

 

Een enorme domper voor Kevin Strootman (24) en het Nederlands elftal. De speler van AS Roma kreeg  vandaag uitsluitsel van zijn zondag opgelopen knieblessure: Voorste kruisband afgescheurd, een kapotte meniscus en een beschadigde mediale binnenband in zijn linkerknie.

Dat wees een MRI-scan en een onderzoek van de Italiaanse professor Giuliano Cerulli uit. Strootman wordt de komende dagen geopereerd en normaal gesproken is hij minimaal een halfjaar uitgeschakeld. Hierdoor mist de middenvelder het WK deze zomer in Brazilië.

De wedstrijd tegen Napoli duurde zondag voor Kevin Strootman slechts 11 minuten. De middenvelder begon aan de wedstrijd al met een bandage om zijn rechterknie, als gevolg van de blessure die hij had overgehouden aan de oefeninterland tegen Frankrijk van woensdag.

Maar dit keer dwong pijn in de linkerknie Strootman tot een voortijdig vertrek. In de 6de minuut kreeg hij al last nadat hij verkeerd terecht was gekomen en ging krimpend van de pijn naar de kant. Hij speelde na een behandeling door, Raakte nog enige ballen, maar ging niet veel later zonder dat er een tegenstander in de buurt was weer onderuit.

Dit keer was het einde oefening voor Strootman. De middenvelder van AS Roma, met Arjen Robben en Robin van Persie behorend tot De Grote Drie  en een van de zekerheden bij Oranje, ging met tranen in de ogen van het veld.

Voor Strootman zit ook de rest van het seizoen met AS Roma erop.
De Romeinen zijn nog volop in de race voor de 2de plek in de Serie A, die directe plaatsing voor de Champions League oplevert. De voorsprong op Napoli, dat zondag te sterk was met 1-0, is nog maar drie punten. Koploper Juventus is met 14 punten voorsprong al uit zicht. Strootman kwam in zijn debuutseizoen in de Serie A, waar hij sinds zijn overgang van PSV naar Roma indruk maakte, tot 24 duels. Hij scoorde daarin 5 keer.

Trainer Rudi Garcia van AS Roma direct na de wedstrijd “Zorgen”
Trainer Rudi Garcia van AS Roma vreest dat Kevin Strootman een zware knieblessure heeft opgelopen. “Het probleem van deze avond is niet de nederlaag”, zei de coach. “Ik maak me vooral zorgen om Strootman. Zijn knie is gezwollen en doet veel pijn. Verder heb ik nog geen nieuws.”

Afgelopen woensdag viel Strootman in het duel van Oranje met Frankrijk uit met klachten aan de rechterknie. Bij onderzoek in Rome kwam geen ernstige schade aan het licht. Hij speelde de wedstrijd tegen Napoli met tape om dat gewricht.


Van Gaal: ‘Dit is dramatisch voor Kevin’
Bondscoach Louis van Gaal heeft via de KNVB zijn compassie uitgesproken voor Kevin Strootman. De vaste waarde van Oranje kreeg maandag te horen dat hij het WK mist door een zware knieblessure, die hem zo’n negen maanden aan de kant houdt.

‘Dit is dramatisch voor Kevin’, laat Van Gaal via de voetbalbond weten. Van Gaal liet al weten dat de AS Roma-middenvelder sowieso zou gaan spelen op het WK in Brazilië. Strootman behoorde samen met Robin van Persie (Manchester United) en Arjen Robben (Bayern München) tot de zogenaamde Grote Drie.

‘Ik kan me voorstellen dat zijn wereld op dit moment even instort. Kevin stond zowel met zijn club AS Roma, als met Oranje voor een heel belangrijke periode’, aldus Van Gaal. ‘Ook voor het Nederlands elftal is dit een aderlating. Kevin heeft een heel grote bijdrage geleverd aan onze kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Wij deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Maar het allerergste is het voor Kevin, die zijn droom in duigen ziet vallen.’

Van Bommel: ‘Kevin heeft een topkarakter en komt terug’
Mark van Bommel had zondagavond direct contact met Kevin Strootman en sprak hem ook kort nadat de dramatische diagnose was gesteld. Door een zware knieblessure mist de AS Roma-middenvelder het WK.

‘Op zulke momenten heb je niet veel woorden nodig om duidelijk te maken hoe verschrikkelijk het is’, aldus Van Bommel tegen Voetbal International. ‘Een kruisbandblessure is altijd vreselijk, maar het moment waarop het hem overkomt is dramatisch. Het is een schrale troost, maar ik weet in ieder geval zeker dat hij sterker terug zal komen. Ik heb een jaar met hem mogen samenspelen en heb gemerkt dat hij uit het juiste hout is gesneden. Kevin heeft een topkarakter. Die laat zich niet stoppen door een blessure.’
Van Bommel beseft ook dat Oranje een aderlating ondergaat. ‘Hij was ontzettend belangrijk voor het Nederlands elftal. Hij heeft dit seizoen hele grote stappen gezet en zat nog niet aan zijn plafond.’

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle