Rentree Strootman na 8 maanden

Rentree Strootman na 8 maanden

9 november 2014

 

Kevin Strootman heeft zondagavond bij AS Roma zijn rentree op het voetbalveld gemaakt. In de 84e minuut kwam de linksbenige middenvelder begeleid door een staande ovatie binnen de lijnen voor Seydou Keita in de thuiswedstrijd tegen Torino. Op het moment van invallen stond het al 3-0 voor AS Roma.

Roma boekte thuis een eenvoudige zege op Torino, maar de wedstrijd stond volledig in het teken van Kevin Strootman. Eerst was er de staande ovatie van de fans. Nadat de stadionspeaker twee keer zijn voornaam schreeuwde, scandeerde de aanhang zijn achternaam. Waarna zijn eerste balcontacten steeds met een `olé’ van de tribunes werden begroet. Na afloop zei coach Rudi Garcia: `Kevin is vanavond weer een speler geworden.’

Strootman scheurde op 9 maart van dit jaar, tegen Napoli,  zijn voorste kruisband van de linkerknie af. De middenvelder miste daardoor onder meer afgelopen zomer het WK in Brazilië. Vorig maand hervatte hij al de groepstraining bij zijn club.

Roma hoopte de international medio december weer fit te hebben, maar de afgelopen weken maakte de ex-PSV’er forse sprongen in zijn herstel waardoor hij tegen Torino al mee kon doen. Strootman kan de komende twee weken de interlandperiode benutten om topfit te raken voor het duel met Atalanta Bergamo van 22 november, waarin hij wellicht weer in de basis zou kunnen beginnen.

Roma-coach: ‘Kevin voelt zich eindelijk weer voetballer’
Een paar weken eerder dan werd verwacht maakte Kevin Strootman zondag na acht maanden blessureleed zijn rentree voor AS Roma. De Nederlander is echter nog niet de oude, stelt trainer Rudi Garcia.

‘Het allerbelangrijste is dat Kevin zich na vandaag eindelijk weer voetballer kan voelen’, aldus Garcia. ‘Hij is nog niet de oude, maar het feit dat hij terug is maakt ons allemaal heel gelukkig. Hij heeft genoten van de tien minuten die hij op het veld heeft gestaan.’

De rentree van Strootman geeft Garcia nog meer mogelijkheden op het middenveld. De verwachting is dat de international, zodra hij topfit is, weer een basisplaats opeist. Garcia liet onlangs namelijk al doorschemeren dat hij soms de juiste balans mist op het middenrif. Strootman in combinatie met Daniele De Rossi en Miralem Pjanic, wordt gezien als de sterkst mogelijke bezetting.

Strootman kan de komende twee weken, wanneer de competitie stilligt, benutten om verder op krachten te komen. Daarna staan voor Roma met name in Europees verband twee belangrijke duels voor de deur. Tegen CSKA Moskou (uit) en Manchester City (thuis) kunnen de Giallorossi namelijk overwintering in de Champions League bewerkstelligen.


Deel dit artikel

Meer nieuws

spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband
De Blessuretijd Stadion PEC Zwolle 2024
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle