Strootman: "Het voelt goed om de bal weer te raken"

Strootman: "Het voelt goed om de bal weer te raken"

26 november 2015

 

“Het voelt goed om de bal weer te raken”, laat Kevin Strootman via zijn Twitter-account weten. Strootman heeft een nieuwe stap gezet in zijn revalidatie en komt steeds dichter bij zijn rentree bij AS Roma . De 25-jarige middenvelder trainde donderdag voor het eerst sinds lange tijd weer met de bal.

Strootman raakte in maart 2014 zwaar geblesseerd aan zijn linkerknie (gescheurde vooste kruisband) en maakte acht maanden later, in november, zijn rentree. Op 25 januari van dit jaar ging het opnieuw mis. Uit tegen Fiorentina viel hij opnieuw uit met knieklachten en daarop ging hij voor de tweede keer onder het mes.

Op 1 september onderging hij een operatie aan zijn linkerknie. Op Social media liet Strootman zelf weten dat zijn revalidatie niet naar wens verliep en dat hij kracht ontbeerde in zijn linkerbeen. Na overleg met de externe deskundigen en de medische staf van Roma besloot hij tot een nieuwe operatie, waarin zijn kruisband volledig werd gereconstrueerd.

Sinds Strootman in 2013 naar Roma vertrok, speelde hij pas 36 wedstrijden in alle competities. Dit seizoen maakte hij maar 324 minuten. Het contract van Strootman loopt nog 2018 door in de Italiaanse hoofdstad. Een streefdatum voor zijn rentree is nog niet bekend.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie