Sterspeler AFC Bournemouth Wilson zwaar geblesseerd

Sterspeler AFC Bournemouth Wilson zwaar geblesseerd

29 september 2015

 

Slecht nieuws voor AFC Bournemouth. De Premier League promovendus kan de komende tijd niet beschikken over hun sterspeler en topscorer: Callum Wilson. Hij raakte zaterdag in het verloren duel met Stoke City ernstig geblesseerd. Al in na 17 minuten moest hij het veld verlaten.

The Cherries melden via de officiële kanalen dat Wilson minimaal zes maanden uit de roulatie is. Uit onderzoek is gebleken dat hij de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. De 23-jarige aanvaller zal volgende week geopereerd worden aan zijn knie.

Wilson, die vier jaar geleden nog amateurvoetballer was, begon sterk aan zijn eerste seizoen in de Premier League. Hij maakte in zeven wedstrijden – waarvan hij de laatste al na zeventien minuten moest staken – vijf doelpunten in het shirt van AFC Bournemouth. Bournemouth staat met 7 uit 21 voorlopig zestiende in de Premier League. Wilson had vorig seizoen met twintig treffers een groot aandeel in de titel van Bournemouth in het Championship.

“Het is erg teleurstellend voor Callum na de fantastische start die hij dit seizoen had. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij fitter en sterker terugkeert. Callum is het type persoon dat zich niet aan de kant laat zetten door een terugslag. Ik weet zeker dat hij deze ervaring in iets positiefs omzet. Zoals ik vaker heb gezegd, dit soort tegenslagen zorgen ervoor dat anderen de mogelijkheid krijgen om zich te laten zien”, aldus trainer Eddie Howe op de clubwebsite van de promovendus.

 

 

Dreun na dreun
Bournemouth incasseert dreun na dreun. Voor het eerst in de clubhistorie is de club dit seizoen actief in de Premier League. De formatie van trainer Eddie Howe heeft echter bizar veel pech: in een kort tijdsbestek zijn er drie spelers zwaargeblesseerd geraakt.

Topscorer Callum Wilson blijkt dus afgelopen zaterdag in het duel met Stoke City zijn voorste kruisband te hebben gescheurd.

Ook de twee grote aankopen van afgelopen zomer scheurden hun voorste kruisband. Beide in het openingsduel van dit seizoen. Tyrone Mings, linksback, werd voor ruim tien miljoen overgenomen van Ipswich Town en Max Gradel, aanvaller, maakte voor datzelfde bedrag de overstap van Saint-Etienne.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie