In Bolat

11 juni 2012

 

Standard Luik-coach Ron Jans is nog voor zijn eerste officiële werkdag geconfronteerd met tegenslag. Naar verwachting kan de tacticus de komende zes maanden geen beroep doen op zijn sluitpost Sinan Bolat.

Sinan Bolat is gisteren succesvol geopereerd in Antwerpen aan de voorste kruisband van zijn rechterknie. Bolat mag vermoedelijk dinsdag het ziekenhuis verlaten en zal dan samen met de kinesisten van Standard aan zijn revalidatie beginnen. De Turkse goalie van Standard is minimaal zes maanden buiten strijd, maakten de Rouches bekend op de clubwebsite.

De 23-jarige Bolat verdraaide zijn knie in de slotfase van het Play-Off I-duel bij Racing Genk van 22 april. Zijn seizoen zat er meteen op en in eerste instantie werd beslist dat er een behandeling zonder operatie zou gevolgd worden. Donderdag bleek echter dat de knie onvoldoende hersteld is en dat Bolat alsnog onder het mes moest.

In de slotfase van het seizoen werd Bolat vervangen door Anthony Moris. Het is onduidelijk of hij ook in het nieuwe seizoen onder de lat gepositioneerd gaat worden. Jans werd eind vorige maand gepresenteerd als nieuwe trainer van Standard Luik.

Recente artikelen

Laat een reactie achter

0