Soldado scheurt voorste kruisband

Soldado scheurt voorste kruisband

10 augustus 2016

 

Villarreal C.F. kan het komende half jaar geen beroep doen op Roberto Soldado. De 31-jarige spits heeft dinsdag in het oefenduel tegen Deportivo La Coruña een zware kruisbandblessure opgelopen.

“Medische tests hebben deze morgen uitgewezen dat Roberto Soldado zijn voorste kruisband heeft gescheurd, evenals zijn meniscus in zijn rechterknie. De spelers zal in de komende dagen onder het mes gaan”, aldus een verklaring op de officiële website van Villarreal.

De voormalige speler van onder meer Real Madrid, Valencia en Tottenham Hotspur was in de rust van de wedstrijd in de ploeg gekomen en enkele minuten later sloeg het noodlot toe. El Submarino Amarillo steekt de speler afsluitend nog een hart onder de riem. “Stay strong Rober!”

De kwetsuur van Soldado is een domper voor Villarreal, dat een jaar geleden een bedrag van dertien miljoen euro voor de aanvaller neertelde. In zijn eerste seizoen kwam Soldado uit op 8 doelpunten in 43 officiële duels. In twee seizoenen bij Tottenham Hotspur bleef zijn doelpuntenproductie op 16 treffers steken, in 76 duels. Villarreal C.F. zal waarschijnlijk op zoek gaan naar een vervanger voor Soldado.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband