Slecht nieuws voor Kevin Jansen

Slecht nieuws voor Kevin Jansen

8 november 2016

 

Slecht nieuws voor Kevin Jansen en ADO Den Haag. De middenvelder heeft zaterdag in het met 1-0 gewonnen duel tegen Willem II een zware knieblessure opgelopen. Dit werd afgelopen weekend al verwacht maar vandaag is er duidelijkheid gekomen voor Jansen.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft dinsdag uitgewezen dat de 24-jarige Jansen de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd en dat ook de meniscus kapot is, zo staat er op de clubsite van ADO. Het herstel vergt zo’n zes tot negen maanden. Dat betekent dat de middenvelder zich moet gaan richten op volgend seizoen.

Komende maandag zal duidelijk worden wanneer Jansen geopereerd gaat worden en hoe zijn revalidatie er uit zal gaan zien. Het is voor Kevin Jansen de tweede kruisbandblessure in zijn nog prille loopbaan. In de derde wedstrijd van het seizoen 2013-2014 scheurde hij de voorste kruisband van zijn linkerknie en kwam dat seizoen ook niet meer in actie.

 
‘Dit is verschrikkelijk’, zei Jansen dinsdag al tegen ADO TV. ‘Ik kwam thuis en ik zei: “Gun me dan een gebroken enkel.” Maar waarschijnlijk weer voor de tweede keer de kruisband. Laten we hopen dat het meevalt. Je weet niet wat er op de MRI te zien is, maar het lijkt niet best.’ Dat vermoeden blijkt dus te kloppen.
ADO TV sprak gisteren met de middenvelder:


bekijk na ongeveer 2 min. de blessure van Kevin Jansen
 
 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie