Seizoen voorbij voor FC Utrecht speler Strieder

Seizoen voorbij voor FC Utrecht speler Strieder

12 december 2016

 

Voor FC Utrecht-speler Rico Strieder is het seizoen voorbij. De 24-jarige Duitse middenvelder scheurde zondag de voorste kruisband in zijn linkerknie en moet zeker zeven maanden aan zijn herstel werken.

De sterkhouder bij FC Utrecht viel gisteren al vroeg uit in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0) nadat hij verkeerd terecht kwam en zijn knie verdraaide. Wat Utrecht gisteren al vreesde, een lange absentie, werd vandaag bij een MRI-scan duidelijk.

“Het is een persoonlijk drama voor Rico en een grote aderlating voor dit team. Wij wensen hem veel sterkte bij zijn revalidatie. Het is bij deze tegenslag taak voor de andere spelers om op te staan en zijn verlies op te vangen”, reageert trainer Erik ten Hag op de website van de FC Utrecht.

Strieder kwam in de zomer van 2015 over van Bayern München II en is dit seizoen een vaste waarde in het team van Ten Hag. Hij startte in alle zestien wedstrijden in de Eredivisie als basisspeler en maakte een doelpunt. Komende zomer loopt zijn contract af, maar Utrecht was al voornemens die verbintenis te verlengen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie