Seizoen ten einde voor ADO-doelman Zwinkels

Seizoen ten einde voor ADO-doelman Zwinkels

20 novmber 2012

 

Het seizoen voor Robert Zwinkels (29), de doelman van ADO Den Haag, zit erop. Hij is vandaag naar het ziekenhuis geweest en waar  al voor werd gevreesd, is werkelijkheid geworden. De sluitpost heeft namelijk zijn voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd.

Vorige week donderdag, 15 november,  sloeg het noodlot toe. Bij een partijvorm bracht de doelverdediger de bal in het spel, maar dat liep verkeerd af. Hij moest per brancard het veld verlaten en de training werd direct afgebroken.

Zwinkels kon pas dinsdag, vandaag, een MRI-scan ondergaan in het ziekenhuis, omdat zijn knie na het incident de dik was door het vocht. Hij zal moeten geopereerd worden en voor de revalidatie staat een periode van zes tot negen maanden, waardoor Zwinkels zich nu al op het seizoen 2013/2014 moet richten.

De langdurige afwezigheid van Zwinkels brengt ADO niet direct in de personele problemen. Eerste keus Gino Coutinho keerde zondag na een bovenbeenblessure tegen PSV terug onder de lat. In de zeven competitiewedstrijden daarvoor had Zwinkels het Haagse doel verdedigd.

ADO-trainer Maurice Steijn vertelde maandag al enorm te balen van de blessure van Zwinkels. ‘Het is triest dat het Robert moest overkomen. Hij was in vorm en is een belangrijk persoon in de groep.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie