Seizoen Reis komt ten einde door ernstig letsel aan knie

Seizoen Reis komt ten einde door ernstig letsel aan knie

19 december 2010

 

Het seizoen van Jonathan Reis zit er, vlak voordat de winterstop is aangebroken, al volledig op. De medische staf van PSV meldt dat de Braziliaan ernstig knieletsel heeft opgelopen bij zijn botsing met Przemyslaw Tyton, in de wedstrijd van zondag tegen Roda JC Kerkrade. Volgens dokter Tjaarda Weber heeft Reis zijn voorste kruisband, achterste kruisband en mediale band gescheurd.

Uit de MRI-scan blijkt dat de 21-jarige spits uit Brazilië zijn kruisbanden en binnenband gescheurd heeft. “Positief is dat het kraakbeen relatief onbeschadigd is en dat hij nog maar pas 21 jaar is, maar dit is ernstig letsel”, aldus dokter Weber op de clubwebsite van PSV. Weber was ook de arts van dienst die de knie van Reis op het veld terug in de kom heeft gezet, na de botsing met Tyton. “Jonathan heeft een lange weg te gaan. Hij zal geopereerd worden, na een rustperiode van veertien dagen in het gips. Daarna volgt een lange revalidatie met veel hobbels op de weg.”

Reis maakt deze week een trip naar Brazilië om, zoals gepland, de kerstdagen met zijn familie door te brengen. Er is volgens PSV reeds een plan gemaakt hoe de behandeling daarna zal beginnen. “Jonathan is er relatief dapper onder”, zegt Weber. “Of hij de consequenties al overziet is een tweede, maar hij is een survivor en hij kan doorpakken.” Een herstelduur noemt de dokter niet, dat is afhankelijk van de te volgen procedure. In elk geval is zeker dat Reis dit seizoen niet meer in actie komt voor PSV.

Hoofdcoach Fred Rutten zegt in een eerste reactie dat het vooral voor Jonathan Reis zelf heel erg teleurstellend is. “Hij is een jonge speler die een goede ontwikkeling doormaakte. Het is heel erg dat hij, na alles wat hij heeft meegemaakt, dit nu ook moet meemaken.” Doelman Tyton heeft maandag al telefonisch contact gehad met Reis en wenste hem heel veel sterkte met zijn herstel.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon