Seizoen Krul voorbij door gescheurde kruisband

Seizoen Krul voorbij door gescheurde kruisband

11 oktober 2015

 

Zeer vervelend nieuws voor Tim Krul. De 27-jarige keeper van Newcastle United zal zich het EK-kwalificatieduel met Kazachstan in Astana nog lang heugen. De blessure die Krul afgelopen zaterdag, gisteren, opliep leek al zeer ernstig te zijn en de vrees voor een zware kniekwetsuur is helaas gegrond gebleken. Scans hebben vandaag uitgewezen dat Krul de kruisband van zijn rechterknie gescheurd heeft. De Oranje keeper is de rest van het seizoen uitgeschakeld, zo laat zijn club Newcastle United weten via de officiële kanalen. Krul zou aanvankelijk niet spelen in het EK-kwalificatieduel, maar moest op het laatste moment de aan zijn rug geblesseerd geraakte Jasper Cillessen vervangen.

 

Krul, die acht interlands achter zijn naam heeft staan en eerder voor Falkirk, Carlisle United en ADO Den Haag speelde, verliet de Astana Arena op krukken en keert nu terug naar Engeland om daar verder te revalideren. Newcastle heeft de achttienjarige Freddie Woodman teruggeroepen van diens verhuurperiode aan Crawley Town.

Een kwartier voor tijd ging het mis. Hij leek zich te verstappen op het kunstgrasveld, toen hij uit zijn doel rende om een bal te onderscheppen. Krul greep meteen naar zijn rechterknie en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. Hij werd vervangen door de debuterende Jeroen Zoet.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie