Schenkeveld gaat rentree maken bij Feyenoord

Schenkeveld gaat rentree maken bij Feyenoord

9 juli 2011

Bart Schenkeveld maakt na een jaar van blessureleed eindelijk zijn rentree. De verdediger van Feyenoord zal zaterdag tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen Vitesse Delft in actie komen.

De 19-jarige Schenkeveld scheurde tijdens de eerste training van vorig seizoen zijn kruisband en had maanden van revalidatie nodig. In april kreeg de verdediger vervolgens ook nog eens een terugslag.

Op 29 november 2009 maakte Schenkeveld zijn debuut voor de hoofdmacht van Feyenoord. In totaal speelde hij tot nu vijf wedstrijden voor de Rotterdammers.

Update: 9 juli om 19:44

Feyenoord wint bij rentree Schenkeveld

Bart Schenkeveld heeft na een jaar blessureleed zijn rentree gemaakt in een wedstrijd van Feyenoord. De van een zware knieblessure herstelde verdediger mocht zaterdag meedoen in de met 4-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Vitesse Delft.

Bart Schenkeveld maakte zaterdag uitgerekend in de plaats waar hij geboren werd zijn rentree in het eerste elftal van Feyenoord. De verdediger, die op 2 mei 2010 zijn laatste wedstrijd in de eredivisie speelde, genoot van zijn terugkeer op het veld tegen Vitesse Delft. ‘Dit is een heel mooie dag, waar ik lang naar uit heb gekeken’, vertelde Schenkeveld na afloop. ‘Het was fysiek nog een beetje onwennig en het stroeve veld hielp ook niet mee, maar ik heb hier absoluut van genoten.’
Schenkeveld stond na het laatste fluitsignaal nog ruim een kwartier op het veld om bij te praten met de vele bekenden van hem die op het duel waren afgekomen. Voor de verdediger zelf betekende de wedstrijd tegen Vitesse Delft het symbolische het einde van een revalidatie die in totaal bijna een jaar duurde. ‘Aan het eind van vorig seizoen was ik al bijna klaar voor mijn rentree, maar omdat we geen risico wilden nemen hebben we besloten om tot na de zomerstop te wachten voor ik weer kon spelen’, zei hij. ‘Het belangrijkste vandaag was om deze wedstrijd heelhuids door te komen en dat is gelukt.’De komende weken hoopt Schenkeveld toe te werken naar volledige fitheid, zodat hij weer hele wedstrijden kan gaan spelen. ‘Ik ga deze voorbereiding gewoon ontzettend mijn best doen’, vertelde hij. ‘Ik wil eerst volledig fit worden en wedstrijden gaan spelen. Dat is voor mij op dit moment belangrijker dan een sportieve doelstelling, al hoop ik natuurlijk dat ik weer belangrijk kan worden voor het team als ik fit ben.’
Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon