Rossi scheurt opnieuw kruisband en mist EK

Rossi scheurt opnieuw kruisband en mist EK

13 april 2012

 

Het nationale team van Italië is vrijdag getroffen door een pijnlijke boodschap. Aanvaller Giuseppe Rossi (25) moet het EK in Oekraïne en Polen definitief aan zich voorbij laten gaan.

Rossi raakte eerder dit seizoen zwaar geblesseerd tijdens een competitieduel van zijn werkgever Villarreal. In principe had de Italiaan dit seizoen nog zijn rentree kunnen maken en bondscoach Cesare Prandelli hield de deur voor hem open. Een nieuwe blessure heeft echter roet in het eten gegooid. Rossi, die 27 interlands speelde en daarin zes keer scoorde, staat al sinds 26 oktober 2011 aan de kant. Hij was op de weg terug, maar op de training van vrijdag kreeg hij een terugslag.

Tijdens een training van Villarreal heeft Rossi voor de tweede keer zijn voorste kruisband gescheurd (hij revalideerde nog van de eerste vkb blessure). De aanvaller moet een nieuwe operatie ondergaan en is naar alle waarschijnlijkheid zeker een halfjaar uitgeschakeld. Dat heeft de Spaanse club laten weten.

Naast het missen van het EK moet Rossi ook een transfer uit zijn hoofd te zetten. De oud-speler van Manchester United werd onder meer gelinkt aan een terugkeer naar Italië, maar de nieuwe knieblessure heeft daar een streep door gezet.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle