Rossi loopt schade op aan voorste kruisband

Rossi loopt schade op aan voorste kruisband

11 januari 2014

 

Voor de derde keer in zijn carrière heeft Giuseppe Rossi schade aan zijn voorste kruisband van zijn rechterknie opgelopen. Maar of de schade dusdanig ernstig is dat hij weer onder het mes moet, is nog niet duidelijk. Omdat er nu nog te veel vocht in de knie zit, kan de exacte diagnose pas over een aantal weken gesteld worden.

Rossi liep zijn knieklachten op in de eerste wedstrijd van dit jaar, afgelopen zondag tegen Livorno (1-0), na een grove tackle. De spits van Fiorentina liet zich vervolgens in de Verenigde Staten onderzoeken door specialist Richard Steadman. Steadman verrichtte al twee keer eerder een operatie aan de kruisband van Rossi, die in totaal al twee jaar aan de kant stond door knieproblemen. Duidelijk is geworden dat er nu opnieuw schade is aan de kruisband, maar de tijd zal uitwijzen wat er precies aan de hand is. “We moeten een week of drie afwachten, dan kunnen we bekijken hoe het verder gaat”, laat de zaakwaarnemer van Rossi weten in Italiaanse media.

De 29-voudig international liep tussen 2011 en 2013 al twee keer een zware kruisbandblessure op. Mocht Rossi weer onder het mes moeten, dan mist hij sowieso het WK van komende zomer in Brazilië. Met veertien treffers is de 26-jarige aanvaller van Fiorentina momenteel topscorer van de Italiaanse Serie A.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord