Ronaldo zwaar geblesseerd aan knie

Ronaldo zwaar geblesseerd aan knie

14 februari 2008

 

De voetballoopbaan van Ronaldo lijkt voorbij. Woensdag liep de Braziliaan van AC Milan in het duel met Livorno (1-1) opnieuw een zware knieblessure op.

Dit keer scheurde hij een kruisband in zijn linkerknie. Vergelijkbare kwetsuren aan de rechterknie hielden hem eerder vele maanden aan de kant. Bij AC Milan kwam hij dit seizoen nog nauwelijks toe aan spelen en zijn nieuwe blessure zal hem een maand of negen kosten.

Ronaldo is naar Parijs vervoerd om te worden geopereerd. De 31-jarige spits zei zelf te vrezen dat zijn carrière voorbij is.

Trainer
“Ik wil niet zeggen dat zijn loopbaan voorbij is”, liet de aangeslagen AC Milan-trainer Carlo Ancelotti weten. “Dat zal de tijd ons leren. Op dit moment kunnen we hem alleen maar zoveel mogelijk steunen. Zijn ploeggenoten hebben na de wedstrijd het stadion snel verlaten om Ronaldo in het ziekenhuis te bezoeken.”

AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi liet zich optimistisch uit. “Ik heb hem woensdagavond na de wedstrijd gesproken”, zei de voormalige premier van Italië. “Ik heb hem gezegd dat hij in zichzelf moet geloven. Hij heeft een buitengewone fysieke potentie. Ik denk dat hij later dit jaar kan terugkeren als de kampioen die hij is.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband