Ronaldo mag weer voetballen

Ronaldo mag weer voetballen

22 mei 2001

 

De Braziliaanse international Ronaldo mag weer voetballen. De speler van Inter Milan werd maandag in Parijs tijdens een laatste medische controle terug goed bevonden voor de dienst. De aanvaller was meer dan een jaar lang buiten strijd met een zware knieblessure.

“Ronaldo is terug in staat een professionele wedstrijd af te werken, hoe hoog het niveau ervan ook ligt”, zei Gérard Saillant, de Franse chirurg die de Braziliaan twee maal opereerde.
“Ik ben dolblij. De genezing is een feit. Mijn wederoptreden komt nu wel zeer snel dichtbij”, verklaarde een zichtbaar opgeluchte Ronaldo.

In november 1999 werd Ronaldo, ooit één van de meest succesvolle spitsen ter wereld, een eerste maal geopereerd aan de gescheurde kruisbanden van zijn linkerknie. In april 2000 draafde de spits opnieuw op in een wedstrijd voor de Italiaanse beker. Na amper zes minuten zakte hij alweer door zijn knie. Er volgde een nieuwe operatie. Daarvan is Ronaldo nu volledig hersteld. De Braziliaan overhaaste deze keer niets, een nieuwe blessure aan zijn knie zou zo goed als zeker het einde van zijn carrière betekenen.
“Na de eerste operatie had ik veel pijn aan mijn knie. Na de tweede blessure verzeilde ik in een depressie. Na een maand kon ik de doemgedachten bannen. Al die tijd heb ik echter nooit aan stoppen gedacht. Wanneer ik terug het terrein zal betreden, zal dat als spits zijn. Daar is mijn plaats, nergens anders”, aldus Ronaldo onlangs in een interview met een Braziliaanse krant.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ronaldo dit seizoen nog in actie komt voor Inter. Massimo Moratti, de voorzitter van de Milanese club, onderstreept dat in een verklaring op de website van de club. “Hij moet zich niet overhaasten. We gaan rustig toewerken naar zijn wederoptreden.”

Ronaldo zelf ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “Ik ben gelukkig in Italië. Ik voel me goed hier en zie niet in waarom ik naar een ander team zou trekken. Ik wil me terug in de basis werken. Hier en in het Braziliaanse elftal. Ik wil voor mijn land spelen op de Wereldbeker in 2002.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie