Ronald Vargas zes maanden out met gescheurde kruisband

Ronald Vargas zes maanden out met gescheurde kruisband

7 februari 2011

 

De smaakmaker van Club Brugge Ronald Vargas heeft tijdens de topper op Genk zijn voorste kruisband gescheurd. Hij zal zes maanden out zijn. “Maar hij is sterk en zal er alles aan doen om snel terug te komen op het hoogste niveau”, zei coach Adrie Koster maandagmiddag op een persconferentie.

Koster heeft dertig jaar geleden zelf een gelijkaardig letsel opgelopen en heeft vanuit zijn ervaring al gesproken met de onfortuinlijke Venezolaan. “Als groep zullen we ons moeten aanpassen. Maar we hebben in het verleden nog wedstrijden gespeeld zonder Ronald. Met wat extra inzet moet dat lukken”, luidde het.

Vargas ging vroeg in de wedstrijd druk zetten op Genk-verdediger Joneleit die de bal ontzette. Er was geen contact, maar de Venezolaan misstapte zich en greep naar zijn linkerknie.

Het onderzoek zondagavond laat in het AZ Sint-Jan in Brugge toonde niet alleen een gescheurde kruisband maar ook een scheurtje in de zijdelingse gewrichtsband. Vargas had dit seizoen al vijftien treffers achter zijn naam staan en was daarmee tweede in de topschutterstand na Jelle Vossen. Hij wordt zo snel mogelijk geopereerd.

Het vernieuwde Club-bestuur zou deze week met Vargas praten over een contractverlenging. Vargas stond in de belangstelling van Ajax, Malaga en twee Russische clubs.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops