Ronald Vargas out voor rest van seizoen?

Ronald Vargas out voor rest van seizoen?

26 oktober 2011

 

Anderlecht zag Ronald Vargas gisteren tegen Rupel Boom na amper een minuut spelen uitvallen. De Venezolaan zakte bij een schot door zijn linkerknie en gaf meteen aan dat de blessure ernstig was. In een eerste reactie gaf de clubdokter aan dat zijn voorste én achterste kruisband afgescheurd waren. Die diagnose was fout. Er zou slechts één kruisband geraakt zijn en volgens trainer Ariël Jacobs is ook de meniscus geraakt. Morgen volgt nog een scan voor een definitieve diagnose, maar de kans dat Vargas dit seizoen nog in actie komt, is heel klein. Voor Anderlecht is dit een fikse oplawaai.
Vargas revalideerde de afgelopen maanden van een blessure aan diezelfde knie die hij op 6 februari bij Club Brugge had opgelopen. Hij liep toen een scheur op in de voorste kruisband, een scheur van de meniscus en van de buitenste gewrichtsband. Mede door die blessure kon Anderlecht hem voor ‘slechts’ 2,5miljoen euro kopen.

 
 
 

27 oktober 2011
Update 12.12u

RONALD VARGAS ENKELE MAANDEN BUITEN STRIJD MET KNIEBLESSURE 

Anderlecht zal het de komende maanden moeten stellen zonder Ronald Vargas. De Venezolaanse balgoochelaar viel woensdagavond in de bekerpartij tegen Rupel-Boom uit met een zware knieblessure. Eerst werd gevreesd voor een nieuwe scheur in de kruisbanden, maar die blijken na nader onderzoek niet geraakt. Wel is er een ernstig letsel aan de patellapees van de linkerknie.

‘Dit is een domper voor de speler en de club. RSC Anderlecht zal Ronald Vargas bijstaan om hem zo snel mogelijk naar zijn vertrouwde niveau te brengen. Ronald heeft al blijk gegeven van een uitstekende mentaliteit. Die moed en kracht zal hij nu opnieuw moeten aanwenden om terug te keren. De club zal alles in het werk stellen om hem te steunen’, reageerde algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.Anderlecht zag Ronald Vargas gisteren tegen Rupel Boom na amper een minuut spelen uitvallen. De Venezolaan zakte bij een schot door zijn linkerknie en gaf meteen aan dat de blessure ernstig was. ‘Ik zag het voor mijn ogen gebeuren’, zei de Braziliaanse ploegmaat Fernando Canesin. ‘Zelden heb ik een knie zo lelijk verdraaid gezien. Zijn onderbeen stak helemaal de andere kant uit. Hij schreeuwde: waarom ik? Dit kan niet waar zijn.’
Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle