Roelvink maanden aan kant met knieblessure

Roelvink maanden aan kant met knieblessure

7 september 2010

 

Het seizoen van Mirthe Roelvink is voorbij. De Zutphense voetbalster raakte zaterdag in de wedstrijd tegen Bayern München zwaar geblesseerd aan de knie. Roelvink scheurde als speelster van FCR Duisburg haar kruisband en buitenste meniscus. Over tien dagen volgt de operatie.

,,Ik ben echt helemaal kapot”, stelde de aangeslagen Roelvink. ,,Echt verschrikkelijk. Ik leefde helemaal voor voetbal, deed er alles voor en met zo’n klap is opeens afgelopen. Het klinkt zwaar, maar het voelt alsof mijn wereld is ingestort. Ik ben echt heel verdrietig.”

Het is de eerste tegenslag voor Roelvink, die de laatste jaren als exponent van het Nederlandse vrouwenvoetbal louter succes kende. De 24-jarige oud-speelster van Wilhelmina SSS, Oeken en Klarenbeek kwam via Saestum en Be Quick’28 in de vaderlandse eredivisie terecht bij FC Twente, waarmee ze in 2008 de KNVB-beker won. Afgelopen juni debuteerde ze in Oranje, dat met 2-0 won van België. ,,Het kon niet op”, stelde Roelvink, die deze zomer een contract tekende bij FCR Duisburg. Na de voorronde Champions League met de Duitse club ging het in de vierde competitiewedstrijd mis. ,,Een ongelukkig duel om de bal, ik kwam verkeerd neer en verdraaide de knie. Ik wist meteen dat het helemaal mis was.” De bevestiging kwam maandagmiddag in het ziekenhuis van Wuppertal. ,,De mri-scan liet aan duidelijkheid weinig te wensen over: de kruisband en meniscus waren kapot.”

De komende tien dagen moet het vocht uit het gewricht verdwijnen, waarna de noodzakelijke operatie zal volgen. ,,Maar mijn seizoen is wel voorbij”, weet Roelvink, die waarschijnlijk negen maanden aan de kant staat. ,,Het WK voor vrouwen is komend jaar in Duitsland, dus de competitie is vroeg afgelopen. Nee, ik zal me moeten richten op volgend seizoen.” Want haar loopbaan is nog niet af. ,,Ik moet nog wennen aan het idee dat ik bijna een jaar niet zal voetballen. Dat doet pijn, maar ik wil terugkeren op het veld. En als het aan mij ligt sterker dan ooit.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord